B-csoportú Streptococcus

Kedves Doktornő!

Jelenleg 31 hetes kismama vagyok. A 28.héten az orvosom elvégezte a streptococcus leoltást, aminek az eredménye negatív lett. A papíromon az áll: Korokozó baktérium nem tenyészett ki, B-csoportú streptococcus nem tenyészett ki és sarjadó gomba nem tenyészett ki. A kérdésem az lenne, hogy ez, hogy lehetséges? (nem mintha nem örülnék neki) Csak azért mert az első terhességem idején, 3 éve, szintén a 28.héten végzett vizsgálatnál a streptococcus eredmény pozítiv lett.Szülés előtt meg is kaptam az antibiotikumos infuziót. Azt olvastam valahol, ha valaki streptococcus hordozó az mindig az marad. Most akkor valamit nem jól vizsgáltak? Mert én úgy mentem az eredményért, hogy biztos pozítiv, mondtam is az orvosomnak, de csak annyit mondott, hogy most nem találtak semmit.

Még egy kérdésem lenne. Mi a véleménye a H1N1 elleni védőoltásról? Kérdeztem az orvosomat, de ő igazán nem foglalt állást egyik oldalon sem. Azt mondta, hogy ő elfogadja azt is ha valaki úgy dönt, hogy beoltatja magát és azt is ha nem.Igazából rajtam múlik, csak nem tudom mi lenne a jó döntés.Válaszát köszönöm.Jutka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza védőoltás témában

Kedves Jutka!

Tessék szépen boldog lenni, nincs fertőzése! Bizony, el kell hinni, ilyen van. Nem kell egész életében hordozni... Az egy másik dolog, hogy valójában angolszász területeken 34-36 hetes korban történik a vizsgálat, mert addig bőven kialakulhat a fertőzés.

A másik a védőoltásról... a terhesség első trimesztere során biztosan nem ajánlott semmilyen védőoltás. Az ezt követő időszakban pedig mérlegelni kell az előny-kockázatot. Ami sajnos nem teljesen világos. Itt nemcsak arról van szó, hogy Ön dönt, hiszen kell egy orvos is, aki beadja az oltást, vállalva ezzel a felelősséget. A jelen helyzetben nem sok ilyen orvost talál, úgy gondolom. Remélhetőleg a következő hetek során konkrét ajánlások, és állásfoglalások lesznek ebben a témában is, és akkor biztos szívvel tud Ön is, és orvosa is dönteni ebben a kérdésben.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. október 19., 21:29; Megválaszolva: 2009. október 19., 21:29
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség és H1N1 oltás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 8 hetes kismama vagyok és ajánlották a H1N1 elleni oltást. Eléggé tanácstalan vagyok. Olvastam olyat is, hogy okozhat...
Oltassak 7 hetesen?
Ma voltam a háziorvosomnál és szólt, hogy kérdezzem meg  a nőgyógyászom az oltással kapcsolatban, hogy ne várjuk meg a 12hetet! Aggódom ez...
Védőoltás - terhesség
Tisztelt Doktor úr (hölgyem)! Jövő nyár környékén szeretnénk gyereket, ez lenne a második. A kérdésem az hogy mivel nem adattam be még magamnak...
H1N1 kontra fogamzás
Kedves Farkas Doktornő! Feleségem erősen gondolkodik a védőoltáson (h1n1) , hiszen egy influenza árthat a magzatnak. (sőt...) Az is valószínű...
Terhesség
Jó napot kívánok! Először is köszönöm, hogy válaszolt a kérdéseimre. Egy pár napja rosszúl éreztem magam, és vettem egy terhességi tesztett...