Placenta praevia

KEDVES DOKTORNŐ! 17 hetesen  vérzésem volt de előtte már egy fél napja feszült a hasam alja azt mondták lepény rendellenességem van kaptam sal solo infúziót egyszer meg pipolfelont napi 2 szer 2 8 napig a magne b6_ot napi 3szor 2. Mikor megkaptam az infúziót 3 órán belül megszünta vérzésem.18etesen csináltak ultrahangot aminek ez az eredménye: bpd: 44 1 élő jól mozgó magzat, ac: 135, fl: 27, 18 hétnek megfelelő terhesség, Kp.magzat víz, lepény a hátsó fal alsó széle a belső méhszájat fedi. Azt szeretném kérdezni, hogy mire számithatok majd szülésnélés hogy a terhesség többi részét meguszhatom-e baj nélkül? A babának nem árthattak a gyógyszerek, és hogy mier figyeljek oda? pihenek az eset óta már két hét eltelt, nincs semmi panszom.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza méhlepény témában

Kedves Hölgyem!

17 hetesen még nem lehet olyan diagnózist felállítani, hogy placenta praevia (elölfekvő lepény) van, mert ez a terhesség során változik. A méhe növekedése során a lepény is "vándorolhat", mintegy fentebb kerül a méh falán. Így UH-os ellenőrzésre lesz szükség több alkalommal, hogy lássák, hogyan alakul a helyzet. Ha viszont nem oldódik meg, és továbbra is a méhszáj előtt van a lepény, akkor spontán biztosan nem lehet szülni, de ehhez még sok hét kell, hogy kiderüljön. Amire figyelni kell, hogy bármilyen vérzés, vagy keményedés esetén orvoshoz kell fordulnia. A Magne B6-ot szerintem nyugodtan szedheti 3x1-ével, szükség esetén többet is lehet. Igyekezzen, hogy ne erőltesse meg magát, és a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás mindig meglegyen.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 29., 15:48; Megválaszolva: 2009. július 29., 15:48
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Barnás pecsételés
Magas fehérvérsejt
Terhesség, trombocita
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?