• Méhszájat fedő méhlepényem van. Nyaralni mehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 12+6 ultrahang vizsgálaton a következő diagnózist állították fel: lepény mellső falon, mélyen, a méhszájat fedi. Az ultrahangot végző orvos elmondta, hogy vérzés előfordulhat, ebben az esetben irány a kórház. A 17. hétre külföldi (Szlovénia) nyaralást terveztünk - a hegyekben, vagyis távol a településektől. 1. Mekkora a valószínűsége annak, hogy a 13. héten diagnosztizáltak a szülésre megváltoznak? 2. Mekkora a valószínűsége annak, hogy vérzés lépjen fel? (eddig minden a legnagyobb rendben zajlott, semmi hányinger, émelygés, "csak" az álmosságból tudtam, hogy várandós vagyok) 3. Valamilyen elővigyázatosságra szükség van-e? Pl. hogy ne emeljek (vagy ne menjek kirándulni hátamon hátizsákkal). A szexuális életünkben szükség van-e óvatosságra? 4. Merészeljek-e elmenni nyaralni? Válaszát előre megköszönve, üdvözlettel: M. Csilla

        Dr. Boros Miklós válasza a méhlepény témában

        Kedves Kérdező!A terhesség alatt a lepény még vándorolhat.A legveszélyesebb szövődmény a mélyen tapadő lepény,bármikor életveszélyes vérzés léphet fel.Érdemes kórház közelségében tartózkodni.Mindenben szűkség van óvatosságra.Ha a nyaralás előtti UH.vizsgálat is mélyen tapadó lepényt mutat,ne kockáztasson.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 26., 16:02; Megválaszolva: 2010. július 28., 16:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés