• Korai terhesség kimutatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr. Farkas Ágnes!

        Olvastam, hogy a terhesség már a fogantatástól számított 10 naptól is kimutatható vizelet- illetve vér vizsgálattal. Viszont a forgalomban kapható terhességi tesztek mindegyike a menstruáció elmaradását követő napokban javasolja elvégezni a tesztet a legbiztosabb eredmény érdekében. Kérdésem a következő. Abban az esetben sem mutatható ki a terhesség a következő mestruáció esedékessége előtt otthoni terhességi teszttel ha az együttlét a mestruáció 8. napján történik? Tehát az mensturáció elmaradásakor már 20 napja megtörtént a fogantatás. További kérdésem, hogy a háziorvos végezhet-e vér- illetve vizeletvizsgálattal terhességi tesztet, vagy mindenképpen nőgyógyászhoz kell fordulnom?

        Köszönettel

        Czifra Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi teszt témában

        Kedves Erika!

        Felesleges háziorvoshoz mennie. Az együttlét után kb. 14 nappal a reggeli első vizeletből már csinálhat otthon is terhességi tesztet.

        Azért javasolják általában a menses kimaradása után 1 héttel a tesztet, mert akkor általában (ha terhes) már elég nagy a hormonnak a mennyisége, hogy könnyedén kimutatható legyen.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-25 15:48:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: