Korai terhesség kimutatása

Kedves Dr. Farkas Ágnes!

Olvastam, hogy a terhesség már a fogantatástól számított 10 naptól is kimutatható vizelet- illetve vér vizsgálattal. Viszont a forgalomban kapható terhességi tesztek mindegyike a menstruáció elmaradását követő napokban javasolja elvégezni a tesztet a legbiztosabb eredmény érdekében. Kérdésem a következő. Abban az esetben sem mutatható ki a terhesség a következő mestruáció esedékessége előtt otthoni terhességi teszttel ha az együttlét a mestruáció 8. napján történik? Tehát az mensturáció elmaradásakor már 20 napja megtörtént a fogantatás. További kérdésem, hogy a háziorvos végezhet-e vér- illetve vizeletvizsgálattal terhességi tesztet, vagy mindenképpen nőgyógyászhoz kell fordulnom?

Köszönettel

Czifra Erika

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza terhességi teszt témában

Kedves Erika!

Felesleges háziorvoshoz mennie. Az együttlét után kb. 14 nappal a reggeli első vizeletből már csinálhat otthon is terhességi tesztet.

Azért javasolják általában a menses kimaradása után 1 héttel a tesztet, mert akkor általában (ha terhes) már elég nagy a hormonnak a mennyisége, hogy könnyedén kimutatható legyen.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. április 25., 15:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:17
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
elvetéltem vagy nem ?
Jó napot az egész úgy kezdődött február 2-án voltam terhesség megállapításon még nem láttak semmit de viszont pozitív terhességi teszt február...
Sárgatest ciszta
Tisztelt Doktor Úr! Az orvosom 30an jön meg a szabadsagról de az hosszu idő nekem. Kérdesem, a poitív terhességi eredményt a teszten produkálhatja...
Újabb terhesség?
Jó estét. Missed ab. Volt 2 hete, azota voltunk együtt védekezés nélkül többször is és pozitívat teszteltem reggeli vizeletbol. Lehetséges hogy...
Újabb terhesség?
Jó estét. Missed ab. Volt 2 hete, azota voltunk együtt és pozitívat teszteltem reggeli vizeletbol. Lehetséges hogy újabb baba lenne?