• 32 hetesen II. fokban érett méhlepény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. Az lenne a kérdésem, hogy 28 hetesen I-II fokú érett volt 32 hetesen pedig már II. fokú érett a méhlepényem, nem dohányzom, elvileg jó a cukrom és a vérnyomásom is inkább alacsony, a testsúlyom átlagos. Kicsit aggódok emiatt mert még eltölthetne egy kis időd a babánk odabent, de az lenne a kérdés, hogy a II. fokú érett méhlepénnyel meddig lehet kihúzni és hogy mitől lehet? És hogy okozhat e koraszülést illetve milyen káros hatásai lehetnek a babaára nézve, hány hetente javasol kontrollt? Nemtudom mennyire kell komolyan venni, de én nagyon aggódom. Válaszát előre is köszönöm. Egy 32 hetes kismama

        WEBBeteg szakértő válasza a méhlepény témában

        Kedves 32 hetes!

        A lepény érettsége teljesen mindegy, mivel nem szépségversenyre készül úgysem. (mármint lepényszépségverseny). szóval nincs jelentősége, hogy néz ki a lepénye. ellátja a funkcióját vagy sem. Amennyiben nem látja el, akkor azt lehet tudni, hogy a magzat már nem érzi méhen belül jól magát. Erre megvannak a szükséges vizsgálatok, amik megmutatják. amennyiben meg ellátja a funkcióját, akkor nincs jelentősége. Egyébként meg hogy néz ki ultrahangon mindegy. De a 2-es lepénnyel 32 hetesen egyébként sincs baj.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-17 13:16:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 13:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: