• 18 hetes genetikai ultrahang eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó estét kívánok! A héten voltunk a férjemmel a 18. heti genetikai ultrahang vizsgálaton, a papir amit kaptunk volt rajta egy két dolog aláhúzva. Az egyik: A bal kamrában 1 db hyperechogén papillaris izom ábrázolódik. A másik: Arteria uterina l.d: RI: 0.65 PI: 1.23 (KDM észlelhető). Szóról szóra írtam. Kicsit megijedtünk, komoly a baj vagy sem? A többi eredmény tökéletes lett, a súlya, fej körfögata, orrcsont, minden látható. Szervei épek, a Down kór vizsgálatom 1:10.000-hez lett, akkora mint egy 18 hetes magzatnak kell lennie. Második babát várjuk. Elevitet szedek a terhesség eleje óta. Válaszát előre is köszönöm szépen: Krisztina

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        A bal kamrában leírt hyperechogén papillaris izom az a diszkrét szerkezet a szívüregben, ami a papilláris izmok mikrocalcifikációját jelenti. Általában a szívkamrákban figyelik; 88% a bal kamrában, 5% a jobb kamrában és 7% mindkét kamrában. Például a kormoszómák kockázatának növekedését 2-3 alkalommal találták az előző kockázathoz képest. Másrészt egyes szerzők nem jelentették az számbeli kromoszóma eltérés fokozott kockázatát. Hasonló diagnózis szinte minden negyedik magzatnál megtalálható. A hiperechoikus fókusz egy sajátos, kissé módosított változata a normálnak. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor a megnövekedett echogenicitás fókuszát olyan tünetek és jelek hátterében mutatják ki, amelyek genetikai szinten patológiai eltéréseket jeleznek. KDM:korai diaszitolés mélyülés-t jelenti. Az a.uterinán leírt áramlás normália értékeket mutat.Ez a méh lepény keringési zavarára utal.Nem az volt írva, hogy KDM nem látható? Ezt késöbbi terességi korban észlelik általában. A hyperechogén papillaris izom miatt magzati szív ultrahang vizsgálat jöhet szóba. A KDM miatt ismételt magzati áramlási vizsgálat.


        Kérdés: 2018. december 14., 19:04; Megválaszolva: 2018. december 16., 20:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.