szülés után

Segítségét kérem az alábbi problémában: szeptember 16-án - hüvelyi úton - szültem meg első gyermekem. Szüléskor a kislányom karjai a feje mellett voltak, így mind a hüvelyfalban, mint a gátnál több seb is keletkezett. Kb 3 hét után ezek láthatóan meggyógyultak, de a mai napig érzek néha égő, fájó érzést a hüvelyben és szexuális együttlétre azóta sem kerülhetett sor, mivel behatoláskor úgy érzem, mintha túl szűk lenne...mintha valami "akadály" lenne ott. A szülést levezető orvos mikor "összevarrt" azt mondta, hogy a kitoláskor elszakadt a hüvelyben egy "húr" és azt kell összevarrnia, de a következő szülésnél ez újra el fog szakadni. Talán buta a kérdés, de lehet, hogy valami nem jól hegedt ott össze és emiatt nem lehetséges a fájdalommentes behatolás vagy normális, hogy 3 hónap elteltével még fáj? Továbbá normális e, hogy néha enyhe rózsaszínes-sárgásbarnás folyásom van még mindig? Kb a szülést követő 6. héten múlt el a vérzésem. A 6 hetes kontroll alkalmával a nőgyógyászom manuális vizsgálatot végzett, de rendellenességet nem tapasztalt. A terhességem előtt hiperprolaktinémiám volt, a teherbe esés többek közt a Norprolac gyógyszer szedésével sikerült. A terhességem alatt terhességi diabétesz alakul ki. 8 héttel a szülés után cukorterhelésen voltam, amelynek eredménye: Éhgyomri: 4, 9 60 perces: 11, 1 120 perces: 8, 8 Befolyásolhatja az eredményt, hogy még szoptatok vagy véglegesnek tekinthető, hogy megmaradt a cukorbetegség? Köszönöm válaszát!

Dr. Somorjai Attila válasza szülést követő problémák témában

Kedves Kérdező!

Vizsgálatok nélkül az elmondottak alapján, felmerül egy olyasfajta hegesedés a hüvelynél, ami közösülési képtelenség esetén beavatkozást is szükségessé tehet. A gyermekágyi folyás (lochia) 6-10 héttel a szülést követően meg szokott szűnni, ennek fennmaradása esetén újabb vizsgálat javasolt. Ezért kérdéseivel teljesen indokoltan ostromolhatja a szülését vezető nőgyógyász kollégát.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2012. december 20., 22:11 ;Megválaszolva: 2012. december 27., 15:48
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Korai terhességi ,alhasi fájdalom
Terhesség előtti sör
Pajzsmirigy betegség
Terhesség előtti alkohol
övsömör terhesség alatt
Gyerekkorában volt bárányhimlőn, és most nemrég átestem egy övsömör betegségen. A napokban tudtuk meg hogy terhes vagyok , most izgulok mert kb a...