Helyreállítás

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! 9 hónapja szültem, és a gátmetszés után a hüvelyem (is...) kb. 1 cm - en nyitva maradt a vágás mentén. Milyen beavatkozásra számíthatok, ha szeretném összevarratni? A plasztikai sebészeten, ahol szültem, azt mondták, nem rájuk tartozik. A gát vékony bőr része is elvarratlan maradt, de azt a szülészorvos ki akarja vágni! Ezek után nem tudom kihez fordulhatnék. Senki nem vállalja a felelősséget és úgy tűnik a helyreállítást sem. Nem szeretném, ha így maradna, ezért a tanácsát kérném, hogy hol és milyen beavatkozásra kéne mennem. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza gátmetszés témában

Kedves Kérdező! Szülés alkalmával a gátmetszeés egyszerűműtéttel bzásható, nem szokott problémát adni utólag. Bármilyen okból nagyon ritka szétnyílása vagy tökéletlen gyógyulása szükség esetén egyszerű újabb műtéttel másodlagosan rehabilitálható. Nem tiszta előttem, hogy szülészeti intézmény helyett miért plasztikai sebészetet szült? Hogy milyen gátrészt akar kivágni az opráló orvos, azt bízza rá. De ennek az egyszerű rehabilitációs műtétnek nem hiszem, hogy bármely szülészorvos, akik számtalan úgynevezett hüvelyplasztikai műtétet végeznek ugyanezen a területen, ne lenne végrehajtója. Ez egy sokkal egyszerűbb tennivaló, mint bármilyen komplett hüvelyplasztika. Különös felelősségvállalást sem igényel.Természetesnek érzem, hogy az elsődleges összevarrást végzett szülésze rehabilitálja az új, helyre állító műtéttel.

Kérdés: 2012. május 19., 18:01; Megválaszolva: 2012. május 23., 18:17
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom