• Hüvelyi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! Az alábbi problémával fordulok Önökhöz: 3 hete szültem meg első kislányomat, a szülés spontán volt, minden rendben zajlott és nagyon gyorsan ment. Gátvédelemre sajnos nem volt lehetőségem, ezért engem is megvágtak. 3 db külső varratom volt, amit a kórházból való hazaérkezés előtt kiszedett az orvos, a belső varrataokról sajnos semmit sem tudok csak, hogy felszívódóak. A problémám a következő: 2 hétig véreztem a szülés után, jelenleg már csak sárgás színű váladékozás van jelen, a külső sebem látszatra begyógyult, viszont nagyon-nagyon érzékeny. Kívülről körömvirágkenőccsel és Motherlove márkájú gátregenerló spray-vel kezeltem magam itthon. Két napja viszont nagyon erős szúró-lüktető jellegű fájdalmat érzek a hüvelyemben és a gát tájékon. És nem menszeszes jellegű, inkább szintén szúró fájdalom kíséri ezt az alhasamban, a petefészkek "helyén". Az ülés hosszabb ideig megterhelő és fájdalommal jár, szintúgy a sok állás vagy séta. Ilyenkor úgy érzema gáttájékom "elnehezül", szúr-lüktetni kezd. Ezt az érzést gyakran érzem a hugycsőkimenetnél is. Tudom, hogy így nehéz a válaszadás, de kérdezem, hogy ez normális e, esetleg hamarabb mint 6 hét jelenjek meg az orvosomnál? Vizsgálhat e már ilyenkor, a varratok és a gyógyulás lehetővé teszi e a belső vizsgálatot? Mi lehet a probléma? Tudom e esetleg kezelni, enyhíteni ezt itthon? Bioptronlámpát esténként használom, és az első 1-2 hétben hipermangános oldattal öblítettem, de csak külsőleg. Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel

        WEBBeteg szakértő válasza a gátmetszés témában

        Kedves Hölgyem!

        Én egy pici türelmet javasolnék, talán még 1-2 hetet. Ha bírhatatlan, vagy erősödő a fájdalom, akkor viszont hamarabb is menjen el kontrollra. A gyógyulási folyamat során hegesedés zajlik, talán időről-időre ez okozza a fájdalmat. Ami még fontos lehet, hogy nincs-e fertzésre utaló jel. A folyás még normális ilyenkor, de ha kellemetlen szagú lenne, vagy égő, irritáló, viszkető érzés is lenne, akkor felmerül a fertőzés is, akkor ne várjon, menjen el kontrollra. Ha esetleg gyakori vizelési inger is van a fájdalom mellett, akkor a húgyúti fertőzés is szóba jön.  Ha bizonytalan, írjon újra, hátha valami más is felmerül még.

         


        Kérdés: 2010-02-26 20:06:26; Megválaszolva: 2010. február 26., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: