• Frontin leszokás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor nő! Másfél éve szedek napi 0, 5- 0, 75 (néha 1) mg frontint, lehetséges-e ilyen kis mennyiségnél is a hozzászokás? A napokban elhatároztam, hogy fokozatosan abbahagyom, reggel még bevettem 0, 125 mg-ot és dél körül szédülni, izzadni kezdtem és erős szorongásom támadt. Milyen ütemben kellene elhagyni ill. lehet-e valamilyen homeopátiás (pl.:Sedatif) vagy bármilyen kevesebb mellékhatással bíró szerrel (gyógyteák) fokozatosan lecserélni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongásoldó témában

        Kedves Kérdező! Kis mennyiséghez is hozzászokik a szervezet, ezért kell ezt is fokozatosan elhagyni. Az elhagyás módja nagyban függ a gyógyszer napi elosztásától. Először a déli, majd a reggeli és legutoljára az esti adagot kell elhagyni. Az Ön esetében nem lehet túl sok az egysezrre bevett mennyiség, így felezheti az adagokat. Általában azt szoktuk mondani, hogy hetente lehet egyszer csökkenteni, de ha tovább tartanak a leszokási tünetek, akkor meg kell várni, amíg biztosan elmúlik a rosszullét, és utána lehet újra csökkenteni. Az Ön által említett tünetek lehetnek a gyógyszer elhagyásának következményei, és az alapbetegség visszatérő tünetei is. Ha nem múlik el hamarosan a rosszullét, akkor a szervezete nem áll még készen arra, hogy gyógyszer nélkül éljen, ilyenkor érdemes visszaállni a Frontinra, vagy egyéb relaxációs technikákat elsaját0tani, mielőtt abbahagyja a gyógyszerszedést. Kiegészítésképpen lehet inni citromfű, valeriána és levendula teát, vagy szedni ezeket tartalmazó készítményeket.


        Kérdés: 2011. szeptember 30., 13:00; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon