• Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvölök mindenkit. Egy nagy kérdésem van. Pánik és depreszios betegséggel kezeltek eddig.xanaxot etem,most voltam orvosnál és azt monta hogy axanax helyet Rivotril 0,5-ös tablettát szedjek. A xanaxot már régen szedem és félek ha a Rrivotril tablettát szedem gondom lessz. A orvos azt monta hogy nyugottan váltsak át. Ettöl kicsikét félek. Kérdéseim: Tényleg átválalja a xanax szerepét a Rivotrin? Nem leszek rosszabul(mint a xanaxal)? A Rivotril mellé gondolom nem lehet xanaxot szedni vagy igen? Kaptam még egy gyogyszert amit nem tudom mire van a neve:Sertralin Sandoz 50-mg,napi 1-db van felirva csak reggel.Ez jó igy? Sajnos pánikbeteg révén félek abbahagyni a xanaxot(az már bevált csak egyre többet kellet bevenem az idök során.).De nekem a lelki segély gondozoba a doki nő azt monta hogy nyugottan válthatok Rivotrilra nem lessz problémaEz igaz?? Melyik a jobb a xanax vagy a rivotril? Ha esetleg a rivotrint szedem és nem vagyok jol(ha jön a pánikroham )vehetek be xanaxot vészhelyzetbe,vagy a inkább még egy Rivotrint(0,5mg)?????????? UI: nemtudom hogy mikor fogok meggyogyulni de az már szerintem nagy lépés hogy elmentem a lelki segélygondozoba.Magaszerint??? A válaszát nagyon várom. bocsánat a zavarásért üdvözöl minden vállaszadot:Arnold Zoltán.

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Zoltán! A Sertralin hangulatjavító, ami várhatóan csökkenti a pánikbetegség és a depresszió tüneteit. Mivel a Xanaxhoz kezdett hozzászokni a szervezete, ezért váltott az orvosa a Rivotrilra, ami ugyanúgy szorongásoldó hatású. A Xanax HELYETT kell szednie a Rivotrilt, nem mellette. Az új gyógyszernek is vannak mellékhatásai, de ha a Xanaxtól nem volt rosszul, akkor a Rivotriltól sem lesz. A Xanaxot teljes egészében el kellene felejtenie. A pánikrohamok kivédésére relaxációs technikákat kellene használnia, el kellene sajátítania a helyes hasi légzést, és meg kellene tanulnia jógázni és meditálni. Ezen utóbbi módszerek segítségével fog tudni túllépni a pánikon, nem a gyógyszerekkel.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 00:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: