• Pánikbetegség rosszabbodása vagy gyógyszer mellékhatása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Egy hete pszichiáternél jártam, aki pánikbetegséget állapított meg nálam. (Tömegben folytonosan attól félek, hogy rosszul leszek, így szinte csak a lakásomon érzem biztonságban magam, de ott is gyötör tompa hányinger.) A belgyógyászom és patikus ismerősöm sem ajánlotta, hogy idegrendszeri problémáimat gyógyszerrel kezeljem, a pszichiáter viszont felírta a Sertralin Sandoz 50mg-t. Két napig negyedadagot kellett szednem. Három napja szedem fél adagokban és három napja jelentkeztek eddig nem tapasztalt tünetek: szexuális vágy csökkenése, enyhe kézremegés, nyugtalanság, megőrüléstől való félelem, illetve belső nyomásérzés. A pszichiáter vizsgálatával nem voltam megelégedve, nagyon felületesnek és érdektelennek tartottam, ezért tervezem egy pszichológus meglátogatását. Ön javasolja a gyógyszer további szedését, illetve a pánikbetegség gyógyszeres kezelését?

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az Ön esetében a választ a problémáinak a súlyossága adja meg. Ha az életminőségét jelentősen rontja a pánikbetegség, és nem képes elmenni otthonról, akkor javallott a gyógyszeres kezelés. Egyes mellékhatások egy idő után el fognak múlni, mások tovább is megmaradhatnak, pl. libidócsökkenés. Ha a tünetei kellemetlenek, de nem teszik tönkre a mindennapjait, akkor inkább a pszichoterápiát javaslom, amely ugyan lassabb, de tartósabb megoldást jelent.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 03., 19:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés