Mit tehetnék, hogy a férjem idegbeteg lett?

Segítséget szeretnék kérni mert a férjem idegbeteg lett és rengeteget veszekszünk e miatt nem tud semmit tolerálni nem becsül engem sem és a gyermekeit sem.itthon mindenki hülye türelmetlen alapjáraton is de ez már sok.tör zuz, de nem bánt csak igy fenyeget, de én tudom mi lesz a fenyegetésnek a vége cselekvés.én intelligens embernek tartom öt is és magamat is és ezért kérek tanácsot a munkahelyén szeretik és tisztelik mivel jo ember és dolgos csak most elkezdtünk itatos borjukkal foglalkozni mivel kevés a pénzünk (én nem kapok semmit mert lejárt a gyermekvédelmim) és a bocik nevelése óta sulyosbodott és megmondom öszintén elfogyott a türelmem.tegnap pl összetörte a lányom 30000ft teloját mert késöbb jött haza.szeretem iádom, de nem akarok töle félni ha értik mire gondolok kérem segítsenek és ha valamit szeretnének kérdezni még akkor válaszolok bármire. Köszönettel

Dr. Veress Dóra válasza agresszivitás témában

Kedves Asszonyom! Ha jól sejtem, a férje rengeteget dolgozhat és még otthon is a munka várja. Az ingatag anyagi helyzetük is sok stresszel jár, így én ennek tudom be az ingerültségét. Természetesen a körülmények nem jelentenek mentséget a viselkedésére. Az állandó veszekedések és viták elkerülésére kellene taláni a férjének valami olyan lehetőséget, ahol kieresztheti egy kicsit a gőzt. Sportoljon, pihenjen, szakadjon ki egy kicsit a nyomasztó mindennapokból, menjenek el valahova kettesben (ez nem feltétlenül kell, hogy pénzköltést jelentsen) és lazítsanak egy kicsit. Keressenek valami olyan programot, amit megengedhetnek maguknak és egy kicsit tudnak beszélgetni, újra egymásra találni. Ha lehet ilyenkor kerüljék az alkoholt, mert az nem oldja meg a problémákat, csak elszabadítja az indulatokat. Tudom, nem könnyű ebben a túlfeszített helyzetben közeledni egymáshoz, de a megoldást ez jelentheti. Egy kis pihenés, egy kis kikapcsolódás, egy kis hétköznapi robotolástól eltérő dolog csodákat tehet!

Megválaszolva: 2011. május 08.

Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség

Borzalmasan érzem magam, gyilkos...
20 éve pszichiátriai beteg vagyok. Már gyerekkoromban is kerültem az embereket. 16 éve nem járok emberek közé, ha jön valaki én elbújok, hogy senki ne lásson...
Hogyan kezeljem?
Szép napot! 10éves fiam egyre szemtelenebb, szófogadatlanabb, hazudik, ..és még pénzt is lopott itthonrol. Kicsit apuci kicsifia volt, de eddig nem volt...
Van e kiút az agorafobiából
Tisztel Doktornő! Fiunk 25 éve pánikbeteg, agorafóbiás. Pszichiátriai kezelést, csak telefonon kap, mivel orvoshoz nen tud elmenni. Rivotrilt, Rexetint 25...
Frontin és Melatonin együtt
Tisztelt Doktornő! Sajnos lassan 10 éve szedek 0 5 mg frontint alváshoz /éjszakai munkámból kifolyólag/ szeretném lassan elhagyni egy teljes életmód váltással....
Antidepresszáns és bélpanaszok
Tisztelt Doktornő! Rendkívül tanácstalan vagyok a terápiám további megválasztását illetően, ezért a tanácsát szeretném kérni. Probémám: erős egészség...
Terhesség mellett antidepresszáns
2 éve belekeveredtem egy kevert szorongásos depresszióba. Loranxil1mg, brintellix10mg es mirzaten q 30 mg os gyógyszereket szedek. 1 hete pozitiv lett a...