Sertralin sandoz

Tisztelt Doktornő! A következőben kérném segítségét. 8 hónapja szedek pánikbetegségre sertralin sandoz 50mg-os gyógyszert, az állapotom teljesen rendben van amióta szedem, de félek, hogy hosszútávon nem károsodhat-e ettől a beszedett gyógyszermennyiségtől a szervezetem? Továbbá, hogy meddig kellhet általában szedni ezeket a gyógyszereket? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza pánikbetegség témában

Kedves kérdező!

A sertralin az SSRI típusú gyógyszerek közé tartozik, ezt is, mint moinden szert a kockázat és az előny mérlegelése után írjuk fel, mi orvosok. A gondozó pszichiáterhez járjon rendszeresen kontrollra, aki a kezelés folytatását el tudja bírálni, a kezelés időtaratma egyedileg változik. Higgye el, csak akkor fogja javasolni a szert, ha tényleg szükséges. Sok tapasztaaúlatunk van a szerrel, biztonságos készítmény, de mint minden gyógyszernek, ennek is vannak mellékhatásai.

Az SSRI-ok szedéséhez hozzá lehet szokni, hirtelen elvonásuk a betegség kiújulását eredményezheti. De a gyógyszerek fokozatos elhagyásával kivédhető a probléma.

Kérdés: 2011. február 07., 11:07; Megválaszolva: 2011. február 08., 17:28
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Remegés
Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni hogy az alábbi tünetek alapján mi lehet a fiammal Decemberben a fiam aki 17 éves elmúlt részvett egy ottalvós...
Pánikbetegség gyógyszeres kezelése
Tisztel Doktornö! Pánikbetegségemre szedek Citapramot 20mg és Rilexet 3-szor 2.5mg, amit sikerült csökkenteni: reggel egész, délben háromnegyed...
Frontin-alkohol
Joreggelt. Sajnos támadt 1 problémám 5 hónapja pánikbetegséggel küzdök egész éjjel ittam kb 2-3 órája nem ittam már, érzem hogy jön rám a...
Lorazepam
Tisztel Doktornő/ur! Pánikbeteg vagyok 25 éves nő. Amire citapram 20mgot és rilex 3szor 2, 5mgot szedek. Reggel még 25mg betaloc este 12, 5 mg betaloc....
Pánikbetegség vagy valami már?
Tisztelt Doktornő! 31 éves nő vagyok. Problémám kb. 3 hete kezdődött, mikor a munkahelyemen felmentünk dohányozni, rámjött a rosszullét...