• Pánik szindróma,depresszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr nő/úr,azzal a súlyos problémával fordulnék önhöz,hogy már 3 éve tart nálam ez a betegség,de még csak most köteleztem el magam,hogy orvoshoz fordulok.A háziorvosomtól a Pszichiátriára kaptam beutalót.ugyanis most már egyre sürübben jelentkeztek a tünetek.(pl. nagyon heves szivdobogás ,ájulás érzet,remegés, gyengeség,nyugtalanság,halálfélelem,szájszáradás)ezek a tünetek majdnem mind eggyszerre jelentkeztek.Felirt nekem a pszichiáter főorvosnő egy antidepresszánst(Paroxat 20 mg) és egy alprazolamot(xanax 0.25 mg) mind a két gyógyszerből napi eggy-eggy.de olyan mint hogyha nem is szedtem volna be ilyen kis dózisba.Én önkéntesen megeltem napi háromra a xanaxot,igy már valamennyivel jobb,de még most sem érzem magam a legjobban.Az lenne a kérdésem,hogy ezt a két gyógyszert eggyütt szedve nem lehet semmi komolyabb bajom?És gyógyszerek nélkül nem lehet valamilyen formában kontrollálni ezt a betegséget?mert már ott tartok egyedül nem merek kimozdulni semerre.attól rettegek hogy vajon mikor tör rám a következő roham.nagyon rossz érzés néha ugyérzem megőrülök.Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Diószegi Judit válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Levélíró! A pánikbetegség kezelése antidepresszáns gyógyszer, kezdetben szorongáscsökkentővel kiegészítve (pl.: Xanax), melyet később el kell hagyni. Emellett fontos a pszichoterápia, de mivel ez a kezelés csak hosszabb idő után fejti ki hatását, ezért indokolt kezdetben a gyógyszeres terápia. Pont azért, hogy a páciens ne zárkózzon el a külvilágtól, mert az csak a betegséget erősíti tovább. A Paroxat szükséges dózisa általában 20 mg,maximum 60 mg-ig növelheti a kezelőorvos, ha indokoltnak látja. De tudnia kell, hogy a hatás kialakulásához legalább 2 hét szükséges, előfordulhat, hogy esetleg több. De lehetséges, hogy későbbiekben terápia módosításra van szükség, ezt pszichiáterre tudja majd eldönteni. A két gyógyszer szedését orvosa is javasolta, tartsa be orvosa terápiás utasításait.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 21., 10:04; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés