Pánik

Tisztelt Diószegi doktornő! Szeretnék kérdezni a pánikrohammal kapcsolatban. Én egy alapvetően jókedélyű ember vagyok. Ezért állok értetlenül az állapotom előtt. Júniusban visszautasítottak egy munkahelyen, ahova jelentkeztem. De úgy, hogy 2 hétig dolgoztam, aztán hirtelen minden indoklás nélkül elküldtek. Előtte is és azóta is munkát keresek. Elég rossz anyagi helyzetben vagyunk. Az elküldésem másnapján pánikrohamom volt. Akkor még azt sem tudtam, mi fán terem ez. Azóta nem volt kifejezett rohamom, csak olyan tüneteim vannak, hogy a fejem zsibbad, néha a karom is de csak részlegesen. Ez most néhány napja tart. És természetesen félek, hogy bárhol bármikor rohamom lesz. Ez a zsibbadás a pánikbetegség jele, vagy esetleg más bajom van, amiről nem tudok még. Sajnos nincs tb-m, most próbálom befizetni, így még orvoshoz sem tudok menni. Pedig nagyon fontos lenne, mert ha találok munkát és állandóan rosszul vagyok, akkor biztos nem alkalmaznak. Mit tegyek? Várom megtisztelő válaszát! Patrícia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza a pánikbetegség témában

Kedves Patrícia! A rohamokban jelentkező rosszullétek, majd az attól való félelem lehet pánikbetegség. Nem részletezi pontosan, milyen panaszok jelentkeztek a rosszullét során, de mivel testi tünetekről van szó, ezért először azokat háziorvosával ki kellene vizsgáltatnia. Ha organikus eltérést nem találnak, akkor pedig pszichiátert kell felkeresnie. A kar zsibbadását okozhatják neurológiai kórképek, de lehet az oka szorongás is. A fejfájás-vagy egyéb tünetek esetében is állhat többféle probléma a háttérben (neurológiai, belgyógyászati) a pszichés okok mellet. Ezért erre a panaszokra is vonatkozik, hogy előbb ki kell zárni az organikus hátteret. TB ellátás nélkül viszont csak sürgősségi ellátásra jogosult, ezért azt rendeznie kellene. Illetve álláskeresőként (ha regisztrál a munkaügyi központban)is TB biztosítottnak számít.

Kérdés: 2010. augusztus 10., 12:26; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 20:31
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása