Pánikbetegség

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 27 éves vagyok, 10 éves korom óta állandó orvosi kezelés alatt állok. Legutolára a télen voltam kórházban, ahol levettek a Xanaxról, amiből 3 mg-ot szedtem naponta. Spitomint kaptam, Mizapint és Depakine-t. A Mizapine-tól meghíztam, a Depakine-tól fájt a gyomrom, úgyhogy ezeket egy jó hónapja nem szedem. Jelenleg Valdoxánt szedek. Egy hónap alatt 6 kg-ot fogytam, most 64 kg vagyok, a 177 cm-hez. De elég sok pánikrohamom van. Velaxint próbáltam, de attól begörcsöltek az izmaim, Mydeton injekciókat kaptam négy napig. A Cipralextől állandóan émelyegtem. Most a legfőbb panaszaim gyakran a megőrüléstől való félelem, sokszor úgy érzem, hogy elidegenedek a világtól, egy hete nagyon sokat fáj a hátam, és emellett refluxos vagyok. Vissza kellett vennem a Xanaxot, amit pánikroham kezdetén muszáj bevennem, és bevétel után átalgosan 40 perc után kezdek jobban lenni. Pedig muszáj jobban lennem, mert munkába szeretnék végre állni. Járok rendszeresen pszichiáterhez, viszont kíváncsi lennék az Ön véleményére is. Lehet, hogy másik antidepresszánsra lenne szükségem? És mennyire káros a Xanax? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza a pánikbetegség témában

Kedves Levélíró! A megőrüléstől való félelem, világtól elidegenedés érzése lehet pánikroham tünete. A hátfájás is szerepelhet szorongásos kórkép tüneteként, de azt ki kellene vizsgáltatnia. Nem írja, hogy legutóbbi gyógyszerét mennyi ideig szedte, mert az is lehetséges, hogy még nem telt el elég idő a hatásosság kialakulásához. Lehetséges, hogy másik készítményre vagy kombinációra van szüksége, de ezt pontosan megítélni csakis kezelőorvosa tudja. A pszichoterápia viszont mindenképpen javasolt. A Xanax veszélye a testi-és lelki függőség kialakulása, mely későbbiekben nagy mértékben megnehezítheti a gyógyszer abbahagyását. Illetve bizonyos testi betegségekben elővigyázatossággal adandó, ezért egyéb betegségeiről, szedett gyógyszereiről mindig tájékoztassa kezelőorvosát

Kérdés: 2010. augusztus 07., 21:54; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 21:20
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása