Stimuloton

Kedves Dr. Nő. Érdeklődni szeretnék a Stimuloton gyógyszerről. Pszichológushoz járok aki ennek a gyógyszernek az szedését javasolta, de nem mertem elkezdeni mert félek a mellékhatásoktol. Erős szorongással küzdök, negatív gondolatokkal, halálfélelemmel, vannak szavak, mint pl.az öngyilkosság szótól még feszültebb leszek. Félek elkezdeni, nehogy rosszabb legyen a helyzet, nem szeretnék rászokni sem, de nagyon szeretnék megszabadulni ettől a hónapok óta tartó szorongástol. Nincs étvágyam, az alvás is sokszor nehézkes, de arra a DM-es Nervenfleget szoktam szedni. Elkezdtem napi szinten sportolni, olvasni, próbálom a gondolataimat elterelni, de sokszor ez nagyon nehéz a semmiből rám törő szorongás miatt, ami indit egy lavinát a gondolataimban. Ön szerint adjak még magamnak időt vagy könnyebb lenne a Stimuloton gyogyszerrel? Válaszát előre is köszönöm szépen.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza antidepresszáns beállítása témában

Tisztelt Kérdező, Elhúzódó, megterhelő szorongások és hanagulati zavar esetén mindenképp javaslom, hogy próbálja meg a Simulotont. Én is jó antidepresszánsnak tartom, néhány hét elteltével már jelents változásokat tapasztalhat a segítségével. Hozzászokás nincs abban az értelemben, mint a nyugtatóknál. Jó állapotban általában könnyen el lehet hagyni. Természetesen szükséges a folyamatos szakorvosi kontroll. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2023. január 09.

Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség

Nyugtató vagy hangulatjavító
Tisztelt Doktornő! November közepén kezdődtek a panaszaim. Azóta már másodszor vagyok 1 hónapos táppénzen és még nem jutottam sehova. Tüdőgyulladásom volt,...
Elég a 30-as?
Kedves Doktornő! Escitil helyett most Cymbaltát szedek. 6. hete. 30-as adagot veszek be egyszer egy nap. Ön szerint ez elegendő? A tájékoztatóban is az van...
Depresszión
Tisztelt Doktornő! Régóta szédülök szorongás miatt, de most, depresszióm is lett sajnos! Kétszer fél frontint szedek és egy hete keztem el a wellbutrint...
Antidepresszáns elhagyása
Üdvözlöm! 2 éve szedek Scippa 5mg-ot reggelente, szorongásra és pánikbetegségre. Viszont szeretném ezt most már elhagyni, egy természetesen gyógymódot...
Frontin, remegés, függőség?
T. Doktornő! Évek óta generalizált szorongás és agórafóbia betegségem van. Több hangulatjavítót kipróbáltam már. Az utóbbi évben azt tapasztalom, hogy az...
Szorongás, hangulatváltozások télen,...
Kedves Doktornő! Egy 19 éves egyetemista lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet az oka annak, hogy minden télen már két éve (pontosabban...