• Pánikbetegség gyógyszeres kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktornö! Pánikbetegségemre szedek Citapramot 20mg és Rilexet 3-szor 2.5mg, amit sikerült csökkenteni: reggel egész, délben háromnegyed, este fél. Kérdésem az lenne, hogy milyen erős ez a Rilex? Előtte Xanaxot szedtem. Erősebb mint a Xanax? 2.5mg Rilec kb. mennyi Xanaxnak felel meg? Köszönöm

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pánikbetegség témában

        Tisztelt Kérdező, A Rilex - a Xanax-szal megegyezően - a benzodiazepin gyógyszercsoportba tartozik. Hatása erősebb, mint a 0.25-ös Xanaxé./ nehéz ezt pontosan megmondani, talán 0.5 mg-hoz állhat közelebb/, a hozzászokás veszélye is kifejezett, ezért hosszútávú szedése nem javasolt. Ha a Citapram kifejti már a hatását, akkor indokolt lassan csökkenteni és elhagyni. Üsvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2019. június 25., 14:10; Megválaszolva: 2019. június 26., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.