• Depresszió és pánikroham

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelet Szakértő! 31éves nő vagyok! Az utóbbi hónapokban nagyon kilátástalannak látom a helyzetemet! Évek óta küzdök refluxxal, ami nagyban befolyásolja a lelki állapotomat! Vagy lehet forditva és azért erősödnek fel a tüneteim nagyon sokszor! Nyelési gondjaim is vannak. Szilárd étel megakad, mindent pépesítek. Mintha sokszor nem lenne nyelési reflexem! Ebbe is iszonyatosan belefáradtam már! Egy ideje olyan érzés jelentkezik mintha “nem önmagam lennék.” Idegen érzés, mintha nem velem történnének a dolgok. Nagyon ijesztő, aztán pl.1-2hét után elmúlik, majd pár nap elteltével kezdődik újból. Ha egyedül elindulok valahova elkezdek szédülni, nehéz lesz a légzés és mintha a szívverésem kiesne a ritmusából, ver össze-vissza, és mintha ki is hagyna és azonnal elájjulnék, nagyon rémisztő! Hasam felpuffad, feszül, 15percenként vizelési ingerem lesz és nagyon ingerült leszek. Ha boltokba bemegyek, csak az van az eszembe, minél hamarabb kijöjjek.:( Nem tudok nézelődni, mert rettegek mikor leszek rosszul újra. Egyedül itthon szintén NAPI szinten jelentkeznek ezek a tünetek! Félek egyedül maradni! Viszont a házban érzem magam biztonságban! Annyiszor sírnék, de sokszor már nem tudok. A szüleimmel élek jelenleg mert az évekig tartó párkapcsolatom megszakadt, feldolgozni azt sem tudom, illetve a munkahelyem is nagyon stresszes! gyomorgörcsöm van ha bemegyek, mert a főnök nagyon csúnyán bánik velünk és a lelkünkbe napi szinten bele tapos. Barátnőimmel is a kapcsolatomat elég érdeknek tartom! Akkor keresnek, ha szükségük van valamire! Ez évek óta így van és belül nagyon fáj! Ezert az utóbbi időben inkább magamba vagyok, amit tudom nem jó. De attól lehet jobb, mintha kihasználnak! Van rá esélyem, hogy a régi legyek és elmúljanak ezek a tünetek? Depresszió vagy más is fennáll Ön szerint! Elnézést a hosszú levélért! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel! Napocska

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pánikzavar témában

        Tisztelt Kérdező, Többféle problémát olvasok ki a leveléből. Úgy tűnik, hogy az emésztőszervi panaszokra ráépült egy szorongásos tünetegyüttes, pánikbetegség. Emellett az élethelyzet okozta nehézségek, - otthon, a barátokkal és a munkahelyen - megoldást kívánnak. elsődlegesen fontosnak tartanám a reflux tünetek rendezését, hiszen ez megkeseríti a mindennapjait. Emellett fontos lenne, hogy sikerüljön a munkahelyi- és társas kapcsolatokat úgy alakítani, hogy ezekben több örömöt találjon. Ezt Önnek kell érezni, mit is kéne tenni ez ügyben. Beszélni a barátaival a problémákról, munkahelyet váltani, új párkapcsolatot keresni? Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2018. november 09., 01:48; Megválaszolva: 2018. november 14., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció