Stressz?

Problémám a következő, két hete kezdődött. Nem igazán éreztem jól magam, igazán nehéz megfogalmazni, hogy mi az ami nem volt jó. Aztán jött egy érzés, hogy mindjárt lefordulok a székről, mintha forgott volna velem a világ. Kis idő múlva jobb lett, de alap szinten megmaradt valami. Ha feküdtem rosszabb volt. Másnap este megmértük a vérnyomásom, 140/100. Gondolom, hogy ettől a tudattól még jött egy pánik, amitől este elég rosszul éreztem magam. Másnap mentem a háziorvoshoz, akkor is magas volt a vérnyomásom, 150. A pulzus is sok volt. Ekg nem az igazi. Kért egy nagy labort, pajzsmirigyre kíváncsi volt. Leletem majdnem tökéletes (TSH 1.7, korábbi évekhez viszonyítva alacsonyabb) a koleszterinszint 6.6. Azt hittem, hogy ezek után megnyugszom. (Először megijedtem a magas vérnyomás lehetőségétől, aztán a pajzsmirigytől.) Érzek magamon egy stresszes, feszült állapotot. Hol jobb, hol rosszabb. Gyógyteákat iszok, úgy érzem, hogy segít. Időnként a szívem környékén érzek enyhe szúró, nyomó érzést. Ilyenkor egy kis pánik megint belém költözik, hogy mi a bajom, infarktust kapok stb. Nézem sűrűn a pulzusom nyugalmi állapotban 70-80 közötti. A vérnyomásom a fent említett alkalmak után normalizálódott. Időnként kényszeresen nagy levegőt kell vennem, ez van, hogy többszöri próbálkozásra sikerül. Nem érzem, hogy az életem, életvitelem okot adna erre a stressznek érzett állapotra. Felvetődött bennem, hogy lehetséges-e, hogy az eredmények ellenére a pajzsmirigy még sem úgy működik, ahogy kellene. Esetleg, hogy csökkentebb az érték a korábbihoz képest (1.7, 2-3 éve 3.68, 3.52) és a szervezetem így reagál rá. Van aki azzal nyugtatott, hogy ez a feszült állapot a változókor előjele. Hát nem tudom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza pánikzavar témában

Kedves Kérdező!

A leirtak alapján pajzsmirigye rendben van.Én pánikbetegségre gondolok,

ami jól kezelhető és gyógyítható. Ön szépen le is irja a tüneteket.Javaslom forduljon pszichiáterhez. Néhány hónapos gyógyszeres kezelés és pszichoterápia segítenek.

Ne féljen, nem fog hozzászokni a gyógyszerhez, csak " mankónak " kapja, amit később elhagyhat.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. október 06., 11:54; Megválaszolva: 2015. október 25., 21:57
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Depresszió és pánikroham
Tisztelet Szakértő! 31éves nő vagyok! Az utóbbi hónapokban nagyon kilátástalannak látom a helyzetemet! Évek óta küzdök refluxxal, ami nagyban...
Migren/panikzavar
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Olyan kerdessel fordulok Önhöz hogy 14 évesen diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget amit kezeltek, attaraxot kaptam...
Pánikbetegség lehet?
Jó napot! 8 hónapja megszűltem a 2.gyermekemet.Nagyon sok stresszen mentem keresztül a terhesség alatt és a szülés után is szinte napi szinten....
Szorongás?
Kb 16 eve kezdodott a problemam ill akkor volt eloszor, hogy heves szivdobogastvereztem rettento halalfelelmet folyton az orvosi ugyeleten voltam Aztan telt az...
pánikbetegség vagy sem
Tisztelt Hölgyem/Uram Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy egy két hete észrevettem magamon, hogy hirtelen rosszul érzem magam lever a víz a...