Stresszoldás

Tisztelt Doktornő! Pm okozta nagymértékű és gyorsan átcsapó hormoningadozás miatt pszichésen labilis lettem; levertség majd állandó izgatottság/túlzó feszültség kezdett rajtam eluralkodni, amit nem tudtam kezelni, s sajnos heves szorongásos epizódokba kezdett áttörni. Mielőtt generalizálódik, a napokban elmentem hát a pszichiáterhez, aki kimondott,, stresszoldót" írt fel (aneptinexet) - amit pm műtétig -hormonbeállításig- szedek majd. Mivel korábban nem voltak mentális nehézségeim, így néhány kérdésem lenne Önhöz; 1. A beállítós (1-3 hét) időszakban mire számíthatok? A tünetek (szor/dep) felerősödnek vagy csaponganak?! Érdemes-e ilyenkor a nagyobb szorongást kiváltó helyzeteket kerülni? (pl. csak 2 napja szedek fél adagot, otthon okés vagyok- ha jön is a szorongás, nem tud kiteljesedni, de ma elmentem sétálni (40 percre) (ezelőtt pont vásárlás közben kapott el egy hullám) és nem menekültem el, de jelentkezett a szorongás, és nem volt tompa; arczsibbadás, orrdugulás, nehézlégzés, idegesség, gyomorgörcs, feszültség. Nem szeretnék bezárkózni, agorát vagy pánikot is kapni, de sokkolni se szeretném magam érzékeny időszakban.2. A gyógyszer mellett sportolok, autogénezek, relaxálok. Ihatok-e pluszban citromfűteát is? (sokat segít) 3. A pm rendezése valóban segít majd a pszichés egyensúly helyrebillentésében? 4. A gyógyszer beállás után megszűnnek a fennálló panaszaim, vagy csak várhatóan tompulnak? 5.Ön javasolná-e nyugtató szedését is? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongás kezelése témában

Tisztelt Kérdező,

Az aneptinex 1-3 hét alatt fejti ki hatását. Az első napokban elképzelhető, hogy fokozza a tüneteket, de utána ez lecseng. Az állapot stabilizálódásáig érdemes kerülni azokat a helyzeteket, amelyek kifejezett szorongást okoznak.

Citromfűteát lehet inni kiegészítésként. A sportolás is jót tesz.

Nyugtató szedését csak akkor javaslom, ha kifejezettek a tünetek.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2017. június 30., 23:26; Megválaszolva: 2017. július 14., 12:11
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szedhető-e együtt?
Kedves Doktor Nő! Évek óta szedem a Frontint /3X1 0.50-est/ mert pánik beteg vagyok, illetve inkább állandóan stresszelek, mindig félek valamitől...
móksha cseppek
tisztelt doktor úr/nő! Pánikbetegségben szenvedtem, és még ma is eléggé szorongós típus vagyok! Ajánlaná e nekem a Móksha cseppeket
XANAX elhagyása
Tisztelt Weborvos! történetem röviden: fél évig küzdöttem az alábbi panaszokkal: gyomorégés, hányinger, szédülés, állandó rossz...
Mi okozhatja a panaszaimat?