Rosszullét

Kedves Doktor Úr/Nő, Ma életemben másodszorra lettem rosszul hirtelen attól, hogy összeszedtem mennyi munkám illetve tanulnivalóm van még hátra a következő pár napra. Most nem kaptam szívdobogást, de előző alkalommal igen, emellett pedig mindkétszer légszomjam volt, nyomást éreztem a mellkasomban, hányingerem volt. Kisgyerekként asthmatikus voltam, de a tünetek szinte teljesen megszűntek mára, emellett dohányzom és változó, hogy mennyit, de elég sok koffeint viszek be a szervezetembe. (napi 200mg-1000mg) Csak az utolsó mondatban említett két dolog a rosszullétek oka, vagy valami komolyabb? Köszönettel, S. Máté

Dr. Pálvölgyi Rita válasza légszomj témában

Tisztelt Kérdező,

A kávé és a dohányzás egyaránt stimulálólag hat a szervezetre, fokozhatja a szorongásos tüneteket. amit leírt, az inkább szorongásos eredetű problémának tűnik. Talán hasznos volna elsajátítani valamilyen relaxációs technikát, ami segíthet a stressz oldásában / autogén tréning pl./

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. október 03., 23:18 ;Megválaszolva: 2016. október 07., 09:08
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
mi a bajom?
Tisztelt doktornö.Panaszaim kb 5 honapja kezdodtek nehézlégéssel terhelésre fokozodik szinte egyfolytában sóhajtozom mert ugy érzem nincs elég...
Pszichés alapú hirtelen légszomj?
Tisztelt Doktornő, furcsa tünetet észlelek magamon egy ideje (1-2 hónapja) . Elsősorban lelki okokra gyanakszom. Teljesen hirtelen fellépő érzés...
Lehet szívprobléma?
Idén ahogy beállt az első meleg gyakran éreztem, hogy elkezd zsibbadni a fejem, légszomjam van illetve szédültem. Ahogy kicsit hűlt a levegő jobban...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?