Pánikbetegség vagy valami már?

Tisztelt Doktornő! 31 éves nő vagyok. Problémám kb. 3 hete kezdődött, mikor a munkahelyemen felmentünk dohányozni, rámjött a rosszullét, elájultam, kézremegés, hideg kéz, szapora szívverés, légzési nehézségek. Azóta, ha megyünk dohányozni, mindig szédülést éreztem, és pánikot. A következő rosszullét egy hét múlva történt, kb. ugyanígy, elküldtek EKG-ra. Ott nem láttak semmit, csak azt mondták, hogy alacsony a pulzusom. Tegnap hazafelé le kellett szállnom a metróról, utána nem mertem visszaszállni, ezért a villamossal próbálkoztam, de két megálló után szintén le kellett szállnom, gyalogoltam hazáig. Azt hittem, ha hazaérek elmúlik, de még mindig rosszul voltam, légzési nehézségek, kézzsibbadás, ájulásérzés, nyelési nehézségek, füldugulás, a vérnyomásomat közben többször megmértem, egyszer felment, majd le, majdnem elájultam, úgy éreztem megáll a szívem, meghalok. Annyira rosszul voltam, hogy kihívtam a mentőket, azt mondák, valószínűleg pánikroham, vérnyomást mértek, EKG-t, de semmi rendkívüli. A Valeriánát mondták, hogy szedjek be egyet, majd este egyet, és ha jelentkezik a rosszullét. De ma felkeltem, és kicsit szédültem, a nehézlégzés maradt, és néha nem tudok, úgy nyelni, ahogyan szeretnék. A vérvétel eredménye jó lett, a TSH is. De a nyelési nehézség, és füldugulás szerű érzés, nehézlégzés szinte egész nap megmaradt. A pánikroham időnként jelentkezik, ez meg egész nap tart. Nem lehet, hogy a pajzsmiriggyel nincs rendben valami? Beutaltak pszichiáterhez, és felírtak xanaxot, de nem kéne alaposabb kivizsgálás? Én addig nem akarom szedni a Xanaxot, amíg biztos, hogy nem szervi baj. Csak a Xanax az egyetlen megoldás? Tavaly januárban anyukámnál demenciát állapítottak meg, és ezután kezdődött a tortúránk. 3 hónap pszichiátriai zárt osztály, szociális otthon, majd otthon váltás, gondnokság alá helyezés, bírásósági tárgyalások. Eléggé megviselt ez az időszak, de mostanában minden rendben, lehet, hogy most jön ki rajtam ez az egész? Stresszelő alkat vagyok, lehet, hogy csak szorongásos betegség? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező,

a leírás alapján nagyon valószínű, hogy pánikrohamai vannak. a normál TSH érték ellene szól a pajzsmirigy problémának. Meg lehet próbálkozni rosszullét esetén 1 tabl. Xanax bevételével. Ha hamarosan elmúlnak tőle a panaszok, az a pszichés eredetet erősíti meg. a honlapomon talál egy bővebb leírást a pánikbetegségről http: //harmoniamuhely.hu/a-panikbetegseg-es-ami-a-hattereben-meghuzodik/. Ebben - gondolom, - találni fog ismerős tüneteket. Terápiás lehetőségekről is olvashat. A Xanax szedése inkább csak rövid távon javasolható. Gyógyszeres kezelésből az antidepresszánsok, vagy pszichoterápia javasolható még.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. április 21., 21:03; Megválaszolva: 2016. április 22., 09:25
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Remegés
Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni hogy az alábbi tünetek alapján mi lehet a fiammal Decemberben a fiam aki 17 éves elmúlt részvett egy ottalvós...
Pánikbetegség gyógyszeres kezelése
Tisztel Doktornö! Pánikbetegségemre szedek Citapramot 20mg és Rilexet 3-szor 2.5mg, amit sikerült csökkenteni: reggel egész, délben háromnegyed...
Frontin-alkohol
Joreggelt. Sajnos támadt 1 problémám 5 hónapja pánikbetegséggel küzdök egész éjjel ittam kb 2-3 órája nem ittam már, érzem hogy jön rám a...
Lorazepam
Tisztel Doktornő/ur! Pánikbeteg vagyok 25 éves nő. Amire citapram 20mgot és rilex 3szor 2, 5mgot szedek. Reggel még 25mg betaloc este 12, 5 mg betaloc....
állandó szorongás, félelem
Tisztelt Doktornő! A következő problémámról szeretném kikérni a véleményét, esetleg előzetes diagnózisát: 2005 óta szenvedek...