Pszichés alapú hirtelen légszomj?

Tisztelt Doktornő, furcsa tünetet észlelek magamon egy ideje (1-2 hónapja). Elsősorban lelki okokra gyanakszom. Teljesen hirtelen fellépő érzés, nyugalmi állapotban is előjön. Egy pillanatra úgy érzem mintha nem kapnék levegőt, mintha "elfelejtettem" vona levegőt venni (ami nem igaz, mert normálisan lélegzem), és mintha egy másodpercre mintha elszorulna a légcsövem, de inkább lent, a gyomrom környékén, aztán mintha ez a "láthatatlan kéz" elengedné, minden visszáll a normális állapotra. Nagyon ijesztő, olyan mint egy rapid pánikroham.:) Egy másodperces... Ezt okozhatja szorongás, vagy ilyesmi? Régebben (évekkel ezelőtt) sokszor volt pánikrohamom, de ez az érzés meg sem közelíti, csak önmagában ijesztő egy pillanatra... Tudni kell rólam, hogy mostanában átgondoltam sok mindent az életemben, okozhatják ilyen jellegű gondolatok is? Szervi bajok közül a szívet tudnám csak kizárni, voltam májusban szív UH-n, EKG-n, nincs bajom. Esetleg tüdő, vagy reflux?...... Várom tanácsát, Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza a légszomj témában

Tisztelt Kérdező, A legvalószínűbb, hogy lelki alapon jelentkezik a tünet. Igen gyakori szorongásos jelenség. Még szóba jöhet reflux, vagy extrasystole, - mikor a szív ritmuson kívül nagyot dobban. Tüdőbetegségre nem gyanakodnék. Lehet, hogy átmenetileg megingott a lelki egyensúlya az említett okok miatt. Ha nem rendeződne rövid időn belül, érdemes felkeresnie egy kollégámat. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. október 06., 11:37; Megválaszolva: 2015. október 06., 17:33
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása