mellkasi fájdalom

Tisztelt doktornő /úr! Pár napja többször érzem hogy szúr a szívem és enyhén fáj és ilyenkor bepánikolok hogy lehet hogy rohamom lessz megkértem a vérnyomásomat ami 114/74pulzus 68.Lehet hogy pánikroham ami már többször volt. De mégis ilyesztő. Az orvosom csinált ekg azt mondta jó. Astrixor irt. Depressziós pánikbetegséggel kezelnek 13-án megyek infúziós kezelésre.Igaz hogy nem minden mellkasi fájdalom sziv eredetű. Már napközbe is Félek hogy valami komoly bajom van. Köszönöm a választ. Szilvi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza mellkasi panasz témában

Kedves Szilvi,

A mellkasi fájdalom, - különösen a szúró jellegű, - az esetek többségében lelki eredetű. A negatív EKG is ezt erősíti. A korábbi pszichés problémák mellett léphetnek fel új, - szokatlan és ijesztő -tünetek. De lényegét tekintve ez nem szól másról, mint a feszültségek, szorongások, stressz testi tünetekben történő megjelenéséről.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. április 05., 17:44; Megválaszolva: 2015. április 08., 10:56
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szúró, fájó mellkas
Tisztelt doktornő/úr! Vasárnap történt velem, egy kissé szokatlan eset. Kb. 17: 00 felé beszedtem a szokásos gyógyszereimet (Xanax-ból 1 szem...
Szívbetegség
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Olyan problémám lenne, hogy a bal oldalon a mellem oldalán vagy fölötte belenyilal néha és elég sokat zsibbad a bal kezem...
szorongás
Tisztelt Doktornő! Vezető beosztásban dolgozok, stresszes körülmények között. Tavaly egy rosszullét után 10 mg citalopramot és 0, 25-ös frontint...
Szív eredetű a probléma?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a problémám hogy néha enyhe mellkasi fájdalom gyötör de ez nem sugárzik sehová és még a szegycsontomnál is...