Erős mellkasi szorításom van

35 éves nő vagyok. Körülbelül 1 hónappal ezelőtt írtam, hogy bizsereg a mellkasom. Szerencsére az elmúlt, voltam EKG-n, azt mondták minden rendben. Most viszont elég erős mellkasi szorításom van, olyan, mintha húzódna a mellkasom a torkomtól a gyomromig és a két vállam között. Fáj a hátam és a derekam is. Nem mindig, de ha előjön, akkor nagyon kellemetlen. 2-2, 5 éve voltam teljes szívkivizsgáláson, ahol enyhe billentyű problémát állapítottak meg, de azon kívül azt mondták minden oké, sportolhatok. Most már sportolás közben is alig kapok levegőt, szorít, nyom, sóhajtozom, és nagyon félek az infarktustól. Álló helyzetben a legrosszabb ha előjön, mert akkor olyan érzés, mintha keresztre lennék feszítve, és nagyon bepánikolok. Ha leülök, vagy lefekszem, lassan oldódik ez a görcsös érzés, de előre kell dőlnöm, hogy kapjak rendesen levegőt. Egész nap remegek, és az ezzel való foglalkozás tölti ki az időmet, miközben próbálok dolgozni. Lehetséges, hogy mégis a szívemmel van baj, vagy mozgásszervi lehet (kézilabdázom, sok ütést kapok) , vagy csak pánikolok? Igazából olyan jó lenne, ha kapnék rendesen levegőt! Mit tegyek, hogy ez megoldódjon? Nagyon el vagyok keseredve, számtalan pszichológus, pszichiáter foglalkozott már velem, és nem jutottunk szinte sehova. Pedig olyan életvidám voltam/vagyok, de kikészítem magam az örökös rettegéssel. Nagyon köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, a tünetek nem jellemzőek szívinfarktusra. Mivel sportolásra említ légszomjat, a biztonság kedvéért egy szív ultrahang vizsgálat javasolt. Lelet birtokában lehet dönteni a további teendőkről. Az, hogy folyamatosan retteg a szívinfarktustól évek óta, mindenképpen kóros, ezért ismételt pszichoterápia is javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. december 12., 15:28; Megválaszolva: 2014. december 13., 18:46
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?