Gombóc érzés torokban

Tisztelt Doktor Úr/Nő Tavaly előtt óta gombóc érzés van a torkomban, előtte sokszor gyomorsav problémáim voltak azóta nem volt viszont lett ez a gombóc érzés a torkomban.Sokszor kiszárad a torkom, és köszörülném viszont semmi váladék nem jön le.Nem fájdalmas csak kellemetlen.Elmentem akkor is orvoshoz, ahol egy csövet aminek kamera van a végén, ledugott az orromon és megnézte a nyelőcsövet stb, azt mondta nem talált semmit, de az egyik orrjáratom nyilván születésem óta teljesen el van deformálodva, nem egyenes stb, menjek el egy átfolyásos Rtg (azt hiszem, igy nevezik), amit nem tudtam elvégezni, mivel már akkor pròbálkoztunk a párommal a család alapitáson és azt hittük babánk lesz. Aztán mindig volt valami.Teherbe estem tavaly és elmentem ujra az orvoshoz mivel nem múlt el, adott természetes alapanyagú gyògyszert, ezután sem lett jobb.Jelenleg szoptatok és nem tudom mitévő legyek hisz gyògyszert nem szedhetek a baba miatt, de annyira kellemetlen érzés, hogy saját magamat az őrületbe tudnám kergetni, az állandó torok köszörüléssel. Mi lehet a baj? Annyira pánikolok, mivel a családban édesanyám részén rengetegen haltak meg nyelv és gégerákban (viszont erős dohányosak voltak és aktív alkohol fogyasztok) Én egy éve hogy nem dohányzom, és sosem fogyasztok alkoholt. Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel V.Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a gombócérzés témában

Kedves Éva! A gombóc érzésnek több oka is lehet. A leggyakoribb ok a reflux és a szorongásos zavar. Nézze meg fül-orr-gégész és keresse fel háziorvosát a kivizsgálás (labor, mellkas rtg, nyaki ultrahang, nyelés rtg, gasztoenterológiai konzilium stb) miatt. Amennyiben a vizsgálatokkal szervi eltérést nem találnak, akkor a lelki eredetű ok jön szóba (ahogy Ön is írta, a "pánikolás"), amelyet pszichoterápiás eszközökkel lehet kezelni.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. június 08., 16:17; Megválaszolva: 2014. június 08., 16:38
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása