• Reflux vagy valami más ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mèg decemberben análisan kőzösültem,akkor kicsit begyulladt a pèniszem,de elmult pár nap alatt. Február kőzepèn volt hasmenèsem, rossz kőzèrzetem, talán mèg lázam is, nem tarzott soká. Akkor elmentem minden STD tesztre ami csak lehet Hiv,hepatits,szifilisz,chlamydia stb mind negativ lett,meg is nyugodtam.Aztán Áprilisba kezdődott gomboc èrzès a torkomban,mintha állando váladèk lenne benne,ezert gyakran kőszörülöm ès rekedt is vagyok,de egyáltalán nem fáj.Lázam más bajom nincs.Az orvosom reflux gyanujával kezdett el kezelni (sav viszafojást nem èrzèkelek)ezèrt szedek savlekőtot amit szedek pár honapja,most felulve alszok,kevesebbet eszek ,diètázok. Most julius van es nem mulik el az erzes hogy van valami a torkomba(váladèk) Mintha csorogna le valami lassan.Reflux diagnozis után kèthèttel (április Vège)rá ment a fulemre ,pattogott, recsegett,tompán hallottam a hangokat. Fül orr gègeszeten azt mondták fülkurthurut,orcseppet kaptam rá az javitott rajta most már csak valamenyire recseg.A gègem èp,a torok manduláim kicsit nagyok,hangszálak èpek, az orvos nèzetett torok es orr váladèk tenyèsztèst. A torokbol nem tenyèszett ki semmi, az orrbol Escherichia coli tenyèszett ki, kaptam rá Aktil Duo-t.Lèguti allergiám nincs,pajzsmirigy ultrahangon voltam ott se volt eltèrès.Gyomortükrőzèsre a kőzeljovoben megyek.Szájpadlásom száraz.Tènyleg reflux lenne vagy őszeszedtem ebből az anális kőzösülèsbol egy egzotikus baktèriumot vagy valami mást ami most jőtt ki?

        Dr. Plósz János válasza a gombócérzés témában

        Ha a saccsökkentők tartós szedést követően sem változtattak a panaszon, akkor a refluxos eredet nem valószínű. Sokkal inkább fül-orr-gégészeti esetleg tüdőgyógyászat probláma lehet (orrmelléküreg-gyulladás) és nem feltétlenül kell, hogy legyen összefüggése a decemberi történtekkel, attól teljesen függetlenül is kialakulhat.


        Kérdés: 2019. július 15., 06:54; Megválaszolva: 2019. július 19., 07:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körülbelül két hete mellkasi fájdalomra panaszkodok. Néha a hátam is szúr. Elmentem orvoshoz ahol elküldtek terheléses szívre, vérvételre , hasi ultrahangra gasztroenterológiára. Egyedül a vérvételnél volt a Gamma...
        Tisztelt Doktor úr! Március óta küzdöttem köhögéssel, slejmmel a torkomban és a mai napig tartó hőemelkedéssel 37,5 A járvány miatt 2 hónapig telefonon 4 antibiotikum kúrát kaptam majd negatív Covid teszt, tüdőröntgen(3-szor, 2...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések