• nyelőcsőben gombócérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Tanár vagyok Miskolcon és egy hosszabb válási procedúrán voltam túl tavaly. 2013-ban total thyreoidectomiát végeztek nálam, mert volt a pajzsmirigyemben 1 cm rosszindulatú göb. Most februzárban kezdődtek panaszaim, azzal hogy hajnalban bevettemm Letroxot és a gyógyszer visszajött a nyelőcsövemen.majd rá kb 2 hónapra borzasztó feszítő érzés votl az egész nyelőcsövemen és a torkomban egy gombócszerű érzés. 2018. júniusában gyomortükrözésre mentem, aminek eredménye. atípusos GERD, extraoesophagealis manifestatio, amire kaptam 2X 40 mg Panteprazols és 3X1 Itopride Supremex. Ettől hamar kb 1 hónap alatt rendbe jöttem és elhagytam a gyógyszereket. Rá egy hónapra 2018 augusztusában megint előjöttek a panaszaim, gondoltam a Quamatel segít, így kezdetben azt szuedtem, majd visszatértem kb 2 hónapja a napi 2X20 mg Panteprazol és 3X1 Itopride szedésére azzal, hogy amennyiben még szükségem van szopogatok Gaviscon tablettát.Én magát a savat nem érzem, csak a nyelőcső motiliásának zavarát, azt, hogy a torkomban és szegycsontomnál fájdalom van. A diétát betartom, sok zöldséget eszem, Salvus vizet és gyógyteákat. Mivel nem segített az eddigi gyószzeres kezelés, mint a múltkor így mától szeretnék változtatni úgy, hogy csökkentem a Panteprazolt 1X20 mg Pantepraol és 3-4 tabletta Gavisconra az Itopride aztr meghagyom 3X1 adagban. Kicsit el vagyok keseredve, hogy a munkámban is gátol ez a nyelőcső probléma. Szükség van Ön szerint más kezelésre és más vizsgálatra? Köszönettel

        Dr. Plósz János válasza a gombócérzés témában

        Mindenképp érdemes egy nyaki ultrahangot (hogy áll a pajzsmirigy-eltávolítás területe), egy nyeletéses rtg vizsgálatot végeztetni. Ha nyelőcső-motilitászavar felmerül, akkor nyelőcső-manometriás vizsgálat elvégzése indokolt. Terápiás változtatás akkor jön szóba, ha sikerül konkrét diagnózist találni.


        Kérdés: 2018. szeptember 28., 12:35; Megválaszolva: 2018. október 01., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.