Lehet szívprobléma?

Idén ahogy beállt az első meleg gyakran éreztem, hogy elkezd zsibbadni a fejem, légszomjam van illetve szédültem. Ahogy kicsit hűlt a levegő jobban lettem. Hozzá kell tennem, hogy nem sokat mozdultam ki, érettségi miatt egész nap tanultam és meglehet, hogy kicsit izgultam is tőle. Írásbeli érettségin egyszer rosszul lettem, szóbelin pedig végig volt egy kis légszomjam, szúrt a szivem, feszített a mellkasom. Szerencsére összeszedtem magam hamar és nem kellett kimennem. Szóval az érdekelne, hogy emiatt érdemes-e orvost felkeresni, vagy a stressz miatt van. Igazából nem stresszelek jobban mint mások, csak valamiért hamar rosszabbul leszek. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a légszomj témában

Tisztelt Kérdező! A leírt panaszok oka szorongásos zavar is lehet, de a szervi eredet kizárása, vagy diagnosztizálása miatt keresse fel háziorvosát.(fizikális vizsgálat, labor /TSH/, EKG, képalkotó vizsgálat, szakorvosi vizsgálat, ha szükséges) Ha szervi eredetű betegség nincs a háttérben, érdemes pszichoterápiás és/vagy gyógyszeres kezelés céljából szakemberhez fordulni.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. június 07., 21:37; Megválaszolva: 2014. június 08., 10:48
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása