Mellkasi (szívtáji) fájdalmak, tachycardia

Tisztelt Szakértő, Több éve már, hogy a mellkasom bal felén (szívtájékon) időközönként görcsszerű érzés, szúró fájdalom tör rám. Tavaly, diplomadolgozat írás közben ez olyannyira erőssé vált, hogy a görcs nem akart múlni, a szívem nagyon erősen vert és sípolt a fülem és hideg verejtékezés után el is ájultam. Hozzáteszem, igen ideges alkat vagyok. Azóta is,, szúrkált" a mellkasom, de 2 hete olyan rosszul lettem (görcsök és nagyon gyors szívverés), hogy bekerültem a sürgősségire. Ezután ellátogattam egy kardiológushoz, aki szerint az EKG-m és a vérnyomásom normális (megjegyzem, 1, 5 éve 90/60 volt, most pedig előfordul, hogy a felső érték a 143-mat közelíti). Ultrahanggal is megnézte a szívem, és azt mondta, hogy egy kis születési rendellenességem van ugyan, amitől gyorsabban ver a szívem, de egyébként minden rendben. Kaptam gyógyszereket(1/4 propranolol reggel és este, és 1 mg lorazepam lefekvés előtt), de nem mondhatnám, hogy sokkal jobban vagyok. Vér és vizeletvétel után megállapították, hogy a Staphylococcus baktérium van a vizeletemben. Erre uvin teát kell igyak (ez szerbül a neve, de magyarul sajnos nem találom). A szív tudom, nem fáj (ezt többször is mondták nekem), viszont azóta is belehasít sokszor a mellkasomba a fájdalom, és a bal felemen feküdni sem tudok fél percnél tovább, és nagyon nehéz felkelnem az ágyból, mert ha erőlködök, a mellkasom közepén, a hónaljam környékén, de van, hogy keresztül át a hátamba is kisugárzik a nyomás(fájdalom). Előfordul a gyógyszerek mellett is, hogy erősen ver a szívem (szinte lüktetek). Mindent a stresszre fognak, viszont amikor rosszul lettem, egyáltalán nem voltam ideges sem. Úgy érzem, hogy nem igazán veszik komolyan a korom miatt a fájdalmam. Lehetséges-e, hogy valamilyen komolyabb dolog állhat a háttérben, vagy tényleg csupán a stressz miatt történt ez velem? Van-e valamiféle vizsgálat, mely megnyugtatna, hogy nem lesz nagyobb problémám ebből? A választ előre is köszönöm! Tisztelettel! N. A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! A szapora szívverés tisztázására 24 órás EKG-monitorozás (Holter vizsgálat) javasolt. A leírt fájdalmak inkább gerincproblémára vezethetők vissza, nem ül túl sokat görnyedt tartással? Reumatológiai rendelés felkeresése javasolt emiatt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. június 05., 20:12; Megválaszolva: 2014. június 06., 23:39
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása