szív, vérnyomás, magas pulzus

szép napot kívánok. 1 hónapja volt az utolsó kardiológiai kivizsgálásom, azon minden rendben volt, rá 2 hétre hirtelen idegesség tör rám és a pulzusom felmegy 99-re és vérnyomás értékem is elég furcsa otthoni felkarmérővel. mért értékek idegesen pl. 129/117/99, 138/128/86 létezhet ilyen vérnyomás érték.? szívbetegségre utal? 1 éve volt terheléses ekg, ekg, holter 24 órás is de arra is azt mondták mindenjó. ill pánik betegséget állapítottak meg. de szívem mindig furcsa mintha lefagyna, összevissza verne, ill. hidegrázás fejfájás szédülés érzet van rajtam mostanában.ez mire utalhat? agyi ct is volt tavaly nyáron az is jó volt, romolhat a szív 1 hónap alatt ennyit? vagy más betegség áll mögötte, volt nyirokcsomó eltávolitásom is márciusban.azóta is de mai napig sem derült ki mi volt(tbc vagy sem) még tenyésztés nem érkezett meg, de koch negatív)folyadékgyülem van rajta. válaszát előre is köszönöm. tisztelettel: Annamari

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a vérnyomás témában

Kedves Kérdező! A mért magas diasztolés vérnyomásértékek miatt javaslom nyugalomban, valamint más vérnyomásmérővel is mérje vagy méresse meg a vérnyomását. Elképzelhető, hogy a mérés pontatlan volt. A magas pulzusszámot, mint említette akkor méri, ha ideges, feszült. A stresszes állapot okozhat mind vérnyomás-, mind pulzusszám emelkedést is. Mivel Ön részletes kardiológiai kivizsgáláson esett át a közelmúltban, így jó oka volt a kezelőorvosnak a negatív leletek birtokában feltételeznie, hogy pánikbetegséggel áll szemben. Ez is kezelést igényel, keresse fel kezelőorvosát ennek megbeszélése érdekében.

Kérdés: 2014. június 04., 17:38; Megválaszolva: 2014. június 06., 14:40
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása