szívprobléma?

Tisztelt Doktor/nő! Minden 2010 októberében kezdődött mikor hírtelen fellépő mellkasi fájdalom ért ekkor mentő vitt el szívinfarktus gyanújával! Ekkor csináltak mellkas röntgent szívultrahangot amely rövid AV időt írt le és enyhe mitralis és tricuspiális regurg-t vélemyényezett! Ez állt a diagnózisban:tachicardia k.m.n, szomotoform vegetatív (autonóm)diszkfunkció, pre-excitatios syndroma! Kis dózisú béta blokkolót kellett szednem amit fél év után elhagytam azután 2 évig panaszmentes voltam.most 21 évesen szültem volt ekkor 24 órás ekg-m: sinus ritmus fr:80/min, PQ:0.10 sec, R b dev lap ST-k, avr V1 T neg Többi elv-ben poz T légzési arrytmia.Echo:aorta gyök:25mm, Aorta bill.sep:18mm, Bal pitvar:34mm, Jobb kamra:28mm, bal kamra Dd:44mm, Ds:27mm, Ivs:9mm, Hf:8mm, Ef:68% 2D vizsgálattal:szívüregi trombus, pericardialis folyadék, segmentalis falmozgászavar nem látható, color dopplerel vizsg.enyhe MI, TI Ti-ből számított arteria pulmonális nyomás 17+10 Hgmm Mitrális beáramlási görbén az E/A norm. Dt:160 msec. Most egy hete kezdett el fájdogálni néha zsibbad is a bal karom plusz néha tompa mellkasi fájdalmam van de ez időközönként elmúlik majd előjön azt tudni kell hogy sokat stresszelek és attól félek hogy infarktusom lesz. Maga szerint mi okozza ezeket a tüneteket? Nagy baja lehet a szívemnek vagy csak bebeszélem magamnak? Köszönöm mielőbbi válaszát nyugtasson meg hogy nincs miért aggódnom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi panaszok témában

Kedves Kérdező, nyugodjon meg, a szíve nem beteg az ultrahang vizsgálat alapján. Az EKG leírás alapján sem lehet a preexcitációs szindrómát megerősíteni. A kar zsibbadás, mellkasi fájdalom, amit leír, nem utal szívinfarktus veszélyre. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológua

Kérdés: 2014. május 29., 10:47; Megválaszolva: 2014. június 01., 11:42
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása