Napok óta gombóc érzés a torokban, mitől lehet?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már jó pár napja gombóc érzésem van a torkomban, ami nem csak a nyelésnél érzem. Néhány nappal ezelőtt voltam fül-orr-gége magánrendelésen, hiszen 8 éve dohányzok és attól tartottam, hogy a dohányzás szövődménye lehet. Az orvos szerint nincs rendellenség. Érdekelne, hogy egy esetleges elváltozás lehet olyan helyen, amit szabad szemmel nem vehetett észre a kezelő orvosom? Érdemes vissza mennem? Vagy ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a gombócérzés témában

Tisztelt Kérdező! A gombócérzésnek több oka lehet. A két leggyakoribb ok a reflux betegség (gyomorsav feljutása a nyelőcsőbe, garatba) és a szorongásos zavarok. Kivizsgálás szükséges (nyaki ultrahang, mellkas rtg, labor, gasztroenterológiai vizsgálat) Keresse fel háziorvosát.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 27., 15:42; Megválaszolva: 2014. május 29., 20:51
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása