gyakori izelési inger

Tisztelt Dr Úr/Nő. Egy 22 éves férfi vagyok és kb 10-12 éves korom óta gyakori vizelési ingerreim vannak. Abban a tanévben mikor kezdődött akkor annyira rossz volt hogy a szünetekben az órát lestem hogy mikor mennyek pisilni, hogy biztos kibírjam mert pisilés után olyan volt mintha kellene ilyenkor is volt, hogy utaztunk és mikor kellett kibírtam. A következő években már nem volt ennyire rossz de akkor is minden szünetben elmentem és a mai napig küzködök ilyenekkel mint akkor is. Pisilés után olyan mintha még mindig kellene vagy egész nap azt érzem, hogy pisilnem kell nem nagyon tudok szabadulni az érzéstől. Vannak napok mikor ez jobb vagy rosszabb. Az utazáskor szokott még rossz lenni. Van, hogy indulás előtt többször elmegyek vagy közvetlen előtte kell de még így is egész úton úgy érzzem, hogy pisilnem kell meg az figyelem mikor meg hol fogok tudni elmenni pisili. Ez is hol jobb hol rosszab. Van mikor egész nap vagyok úton nics ilyen bajom vagy ha valami úgy elteri a gondolatomat talán. Ha olyan a helyzet hogy vissza kell tartani visszabirom csak ha pisilési lehetőség van(wc közelsége megállunk) akkor szokott erősödn is vagy elszakad a cérna és muszály elmennem. Ez a munkahelyemen is rossz ahol egész nap ki be szállok a kocsiból. Voltam ezzel dokiknál egy specialistánál is voltam aztmondta, hogy szervi bajom nincs.Talán félek, hogy nem fogom kibírni és bepisilek? Nem tudom merre mennyek tovább vagy mit csináljak hogy meggyógyuljak főleg mert kamionozni szeretnék meg sokszor hozott ez már kellemetlen helyzetbe is. Már olyanon is gondolkoztam, hogy bepisilek itthon hátha akkor megszűnik ez. Nem tudok rájönni mi lehet ennek a lelki oka vagy mit csináljak. Náha úgy érzem, hogy felemészt meg ki szokott akasztani, hogy azt érzem egész nap pisilnem kell és hiába megyek el nem szűnik meg. Válaszukat előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a vizelési probléma témában

Tisztelt Kérdező! Azt írja, hogy a panasz hátterében nem találtak szervi betegséget. Ebben az esetben a lelki okok irányában kellene "tovább menni". Az teljesen magától értetődik az emberek gondolkodásában, hogy a szervi eredetű panaszaikkal szakembert (orvost) keresnek fel, az viszont kevésbé van a köztudatban, hogy ugyanígy, a lelki eredetű betegségek, eltérések esetén is szakember segítségét kell(ene) igénybe venni...Keressen fel pszichológust, pszichoterapeutát. Mielőbbi állapot javulást kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 16., 16:16; Megválaszolva: 2014. május 17., 12:35
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása