Vizelési gondok idegen helyeken! a kérdés címe

Körülbelül 10 éve tart már ez a gond. Ha elmegyek valahova és használnám a mosdót akkor nagyon ritka hogy sikerül vizelnem. Ez akkor is előjön ha otthon valaki a WC előtt álldogál amíg én bent vagyok. A rosszabb ha egész napos elfoglaltságom van akkor egész nap tartanom kell, és a végén már nagyon kellemetlen.Volt hogy már rendkívül rosszul is voltam tőle. Remélem tudok segítséget kapni! Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza vizelési probléma témában

Kedves Kérdező!

Az ön panasza a szociális fóbia egyik formája, mely általában férfiaknál jelentkezik és a nyílvános helyen való vizeletürítést teszi lehetetlenné. Önmagán azzal tud segíteni a legtöbbet, ha nem kerüli ezeket a "lehetőségeket", hanem minden ellenérzése dacára is próbálkozik. Segíthet a vizualizáció, amit bárhol bármikor végezhet. Üljön le, és a lehető legélethűbben képzelje el, hogy bemegy egy vizeldébe és elvégzi a dolgát. A lelki szemei előtt lássa a helyet, önmagát, a többieket, érezze a szagokat, hallja, ahogy beszélgetnek a többiek, stb. A saját mozijában menjen minden jól, ön nem ideges, nem szorong, és probléma nélkül tud vizeletet üríteni. Ha eleget gyakorolja, akkor az agya elhiszi önnek, hogy minden rendben van, nem kell aggódni.

Ha nem megy egyedül a probléma feldolgozása, akkor keressen fel egy pszichológust vagy pszichoterapeutát segítségért!

Kérdés: 2012. szeptember 19., 10:29; Megválaszolva: 2012. szeptember 21., 11:27
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas