• Kihez forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő/doktor úr! 1 hete karomban, lábamban bizsergős érzésem van. Este lefekvéskor félpercenként olyan érzésem van, hogy meg kell mozdítanom a lábam. Nem alszom jól, éjjel ha felébredek kellemetlen ez az érzés.Nappal a gyomrom is gombócban van, mély sóhajtásokkal küzdök az ideges érzés ellen. Amúgy szorongó alkat vagyok, erre kaptam már többször Frontin tablettát. Ezt pár hónap alatt el tudom hagyni, megszűnik a torokszorításom.Ez most nincs jelen. A kérdésem az lenne, hogy a most megjelent enyhe belső remegésemmel neurológushoz vagy pszichiáterhez forduljak? A közelmúltban voltak lelki problémáim, de úgy gondolom leküzdöttem. Ha féléve történtek velem rossz dolgok az lehet, hogy most csapódik le pszichésen? Köszönöm a választ!

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a szorongásos zavar témában

        Kedves Kérdező! Első körben neurológushoz forduljon, aki lehet, hogy ideges panaszain is tud segiteni, és a nyugtalan láb szindrómájára is tud megfelelő gyógyszert irni. A tünet, amit leir, lehet, hogy nem idegességtől van, hanem megfelelhet a nyugtalan láb diagnózisnak, erre pedig a pramipexol nevű gyógyszer a megoldás. Lelki gondjaival pszichológushoz, pszichoterapeutához is fordulhat.


        Kérdés: 2014. április 28., 16:37; Megválaszolva: 2014. május 01., 14:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.