remotív extra

Kedves Doktornő! Szeptemberben szorongásos tünetekkel pszichológushoz fordultam, azóta heti rendszerességgel járok, szépen haladunk, egyre jobban érzem magam. December óta a javaslatára elkezdtem szedni a remotív extrát. Azt kérte a pszichológusom, hogy folyamatosan tavaszig szedjem. Mindenhol azt olvastam, hogy az orbáncfüvet 6 hétig lehet használni, majd szünetet kell tartani. A remotív használati utasításában az áll, hogy javulás esetén beszélje meg kezelőorvosával a 4-6 hét ellmúltával a továbbszedést. Nekem sokat használ a tabletta, szedhetem akkor folyamatosan? Válaszát köszönöm!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongásos zavar témában

Tisztelt Kérdező,

a téli hónapokban nyugodtan lehet szedni a Remotívot. Kérdés persze, hogy érdemes-e, ha nem látja semmi hasznát. A tavaszi hónapoktól óvatosabbnak kell lenni, mert napérzékenységet okozhat. Érdemes mérlegelni, hogy szükséges-e egyéb - hatékonyabb - szerre váltani.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 18., 10:36; Megválaszolva: 2016. január 18., 12:22
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy szervi betegség?
Tisztelt Doktornő! Létezik olyan antidepresszáns, amelyik nem okoz szexuális károsodást? Olvastam, hogy jó pár embernél még a szedése után...
Ez kényszerbetegség?
Tisztelt Doktor úr/nő! 25 éves nő vagyok. 8-9 éves korom óta van egy olyan szokásom, hogy ha hallok valami szöveget (film nézés, beszélgetés...
Hogyan kezeljem a szinte irreális...
Azt hiszem kényszerbetegségben szenvedek, és nem tudom mit kéne tennem.. Egyedül élek egy panel lakásban a negyedik emeleten, és sokszor a munkám...
Pánikbetegség, vagy valami más?
Tiszteletem! 18 éves lány vagyok, jövő hónapban töltöm a 19-et. Stresszes az életem, a közeledő érettségi miatt. Tudni kell, hogy szeptembertől...
legnagyobb félelmem
Az én legnagyobb problémám hogy mindig attól félek, hogy terhes vagyok, ez a komoly fóbiám tulajdonképpen, még olyankor ha tudom hogy semmilyen...