Korai magömlés. Legyőzhető vagy engem győzött le?

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! A következő problémával fordulnék Önhöz. Elég ritkán élek nemi életet, rendszerint több hónap telik el egy-egy aktus között. Ezeket az alkalmakat teljesen tönkreteszi a "betegségem" (? ), nevezetesen az, hogy korai magömlésben szenvedek. Esetemben a korai jelző a behatolást követő néhány mozdulatot jelenti. A jelenség már odáig fajult, hogy immáron a merevedésem "minősége" sem a régi... Maszturbálni rendszeresen szoktam, ez pedig elég rapszodikus: van, hogy néhány perc (~3-4); van, hogy 45-50 percet (esetleg többet) is kibírok, nem igazán lehet egy általános időt megfogalmazni. Más okok miatt (illetve tulajdonképp ezért is) járok pszichoterápiára, ahol a diagnosztizált szorongásos zavaraimat kezdetben ssri alkalmazásával igyekeztek kezelni - aminél kiemelték, hogy pozitívan befolyásolja a magömlésig számított időt. Bár ez idő alatt nem volt nemi kapcsolatom, úgy gondolom, inkább rontott a helyzetemen, mint segített volna, ugyanis a libidó csökkenés mellett azt tapasztaltam, hogy önkielégítés során tapasztalt idő is jelentősen lecsökkent. (Azóta ezt a gyógyszert leváltottuk, helyette aurorix-et szedek.) Anno az aktusok hosszára pozitív hatással volt, ha nyugtatót vettem be előtte (pl.: xanax), ez rendszerint kitolta az időt, bár néha kisebb mértékű merevedési zavart okozott. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint a problémám gyökere hol leledzik? Valószínűsíthető a szervi probléma, vagy inkább a pszichés gond az esélyesebb? Hogy tudnám legyőzni a kudarcomat, a frusztráltságomat? Ha egyáltalán letudom győzni, hiszen már annyiszor csalódtam. Létezik az, hogy valaki egész életében képtelen legyen minőségi együttléteket megélni? Valamint: valahogy érzéketlenebbé tehetem a péniszem (illetve ez megfelelő módszer lehet)? Különböző sprayeket ugyebár az aktusok alkalmisága miatt nem igazán tudnám használni... Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza a szexuális zavar témában

Kedves Kérdező! Problémájával forduljon kifejezetten erre a területre szakosodott szakemberhez: szexuálterapeutához, aki gyakorlati útmutatásokkal tudja Önt segíteni. Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus www.pszichoszerviz.hu

Kérdés: 2014. április 26., 21:26; Megválaszolva: 2014. május 02., 16:33
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása