mellkas fájdalom

Üdvözlöm. Olyan kérdésem lenne önhöz, hogy pár napja mellkasi tompa fájdalom, zsibbadás, néha szúró érzés gyötör a bal oldalamon. Főként az esti órákban, de a nap bármely szakaszában is elő- előfordul. Lélegzetvételre nem, fizikai aktivitásra sem erősödik, sőt inkább olyankor nem is érzem. Régebben, kb. másfél évvel ezelőtt volt hasonló gondom, akkor a háziorvos megvizsgált, csinált egy EGK-t is, és azt állapította meg, hogy egészséges vagyok, inkább ez pszihés probléma, stressz okozta tünet. Fel is kerestem egy természetgyógyászt, jártam is hozzá közel egy évig és azalatt az idő alatt szinte nem is volt gondom. Fél éve azt mondta a természetgyógyász, hogy szerinte egészséges vagyok, gyógyult, és nem kell tovább járjak. Most 3-4 napja megint érzem ezt a mellkasi nyomást, zsibbadást, szúrást, kiegészülve azzal, hogy éjszakánként többször rémálmom van és arra kelek, hogy nagyon izzadok, illetve erős szívdobogást érzek. Arra gondoltam, a mellkasi fájdalom talán az intenzív sportolás miatt is lehet, mert sokat sportolok az utóbbi fél évben. Ön szerint valóban ez stressz okozta tünetek, vagy körejátszhat a sport is, érdemes e elmenjek vele háziorvoshoz, vagy még várjak vele pár napot?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! A leírtak alapján valóban elképzelhető, hogy panasza lelki eredetű, feszültség, idegesség, szorongás váltja ki. Ezt viszont csak akkor állíthatjuk biztosan, ha a szíveredetet kizártuk. A másfél évvel ezelőtti negatív vizsgálat nem zárja ki, hogy most nincsen semmilyen elváltozás. Javasolnám, hogy keresse fel háziorvosát, aki kivizsgálást kezdeményezhet.

Kérdés: 2014. április 23., 20:48; Megválaszolva: 2014. április 28., 06:52
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása