Szív problémám lehet?

Jó napot! Lenne egy olyan kérdésem, hogy ilyenkor mi történik velem?: szombaton délután tv nézés közbe elzsibbadtam, szédültem, nehezen kaptam levegôt, fájt a mellkasom, elvittek orvoshoz, azt mondták pánikrohamom volt, menjek el a házi orvosomhoz, el is menten másnap aztán nem vizsgált meg, elküldött pszichiatriara. Viszont nekem szombat óta, (sõt régebben is volt ilyen, de nem ennyire komoly ) szúr a mellkasom ( bal ) zsibbad a bal kezem, nem tudom rendesen mozgatni, fáj a hátam, valamikor mozogni sem tudok annyira szúr. Éjszaka nem tudok aludni, mert nyomó érzés van a mellkasomba, ráz a hideg, utána ver a víz, étvágyam sincs. Szívemmel lehet valami baj? ( a házi orvos azt mondta fiatal vagyok még a szív problémákhoz )

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! Fiatalom is lehetnek bizonyos folyamatok, amik panaszt okoznak. Mérni kellene a vérnyomását, fájdalom alatt érdemes EKG-t készíteni, ezzel egy esetleges ritmuszavarra lehet fényt deríteni. Kardiológiai vizsgálat (szívultrahang) tisztázhatja, van-e úgynevezett mitralis prolapsus szindrómája, mely hasonló panaszokat szokott okozni. Mellkas rtg is hasznos lehet. Ha mindezek negatívak, csak utána mondanám pánik szindrómának panaszait, akkor vioszont valóban pszihiáterre van szükség. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. április 10., 12:06; Megválaszolva: 2014. április 14., 10:37
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása