• Szívritmus zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Férjem hétvégén rosszul lett, lábai erőtlenek voltak, szívritmuszavart érzett, úgy érezte, hogy a lehajolást követően nehezen kap levegőt, nem bírja a terhelést, lábai enyhén dagadnak, Sürgősségi osztályra került. Vizsgálata során bigemin szívműködést állapítottak meg, kissé tachycard, valamint EKG-ján SR, bigemin monomorph VES-ek voltak láthatók. Labor eltérése nem volt, vérnyomása kissé ingadozott. Diagnózis: kamrai extrasystole. Alapbetegsége VSD, de eddig panaszt számára gyermekkora óta nem okozott. Gyógyszert kapott, Nebilet 1×1, Crestor 20 mg 1×, 2×1 Panangin, este 1/2 Frontin. Kivizsgálást javasoltak, így a Kardiológiai ambulancián jelentkeztünk. Holter vizsgálatot végeztek nála, melynek eredménye: komplex kamrai arrytmia nincs, 1 complex SVT látható. Gyógyszerét felemelték 2×2 Pananginra és esete 1 Frontinra, egyebekben változatlan az SBO-n elrendelt terápia. A gyógyszerek mellett enyhébben érzi a tüneteket, kicsit már erősebbnek érzi magát, jövő héten kell ergometriára mennie. Nagyon megijedtünk, mert eddig ilyen panasza nem volt, az orvos azzal nyugtatott bennünket, hogy valószínűleg a stressz is közrejátszik állapotában, szedje a gyógyszereket és jobb lesz. Kérdésem az lenne, hogy szükséges-e egyéb vizsgálatokra mennünk ismerve az alapbetegségét is, megfelelő-e a leírtak fényében a terápia, lehet-e a kamrai extrák miatt nagyobb gondja, 07.31.-én emiatt elmehetünk - e egyáltalán nyaralni. Válaszukat előre is megköszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szívritmuszavar témában

        Tisztelt Kérdező! A kardiológiai kivizsgálás legyen komplett. Országon belül nyugodtan utazhatnak, ha külföldre mennek kössenek széleskörű utasbiztosítást. Vigyenek minden gyógyszerből. Életmódváltás is szükséges. Túlsúly esetén a fogyókúra indokolt. Sajátítson el stresszkezelési technikát is.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 21., 15:02; Megválaszolva: 2010. július 23., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás,szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel.A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés