Szívelégtelenségre utaló jelek

Tisztelt Doktornő, 2019, 2020-ban volt szívkatéterezésem, ahol beépítésre került 1-1 sztent. Magasvérnyomásra szedek Coverx AS 5/1,25 mg 1/nap és Zillt 75mg 1/nap tablettát. Néhány napja jelentkező tüneteim alacsony pulzus szám ez ülő helyzetben 50,de éjszakai nyugalmi 45 , enyhe szédülés, fejfájás, fáradékonyság. Ha lehajolok és utána felegyenesedem enyhe szédülés jelentkezik. A mellékelek egy nemrég készült laborvizsgálati eredményt. A labor értéknél az NT Pro BNP érték még a megadott értékén belül van, de magas. A kérdésem, hogy ezek a tünetek utalnak-e szívelégtelenségre vagy mi lehet az oka a tüneteknek? Üdvözlettel.

Dr. Molnár Dóra válasza alacsonyabb pulzus szám témában

Kedves Kérdező! Sajnos a labor mellékletet nem látom. Nem szívelégtelenségre utalnak a tünetek. Holter vizsgálat javasolt a napi pulzus ingadozás megállapítására, gyógyszermósítás a lelet birtokában megoldhatja a problémát. Megfelelő, mennyiségű folyadék bevitel (kb. 2 L) is elengedhetetlen, a testhelyzet változtatással összefüggő szédülés kiküszöbölésére. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. május 16.

Kérdések és válaszok: Szívinfarktus

Nagy baj lehet?
Üdvözlöm! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy 2022 nyarán illetve pár napja bevittek az sbo-ra mellkasi fájdalom miatt. Azt tudni kell, hogy nagyon...
Hirtelen halál
Kedves Dóra, Azt szeretném kérdezni, hogy a "hirtelen halál" alatt a szívhalál-t értjük, ügye. "leggyakrabban bizonyos öröklődő szívbetegségek, a koszorúér...
Magnerot szedése javasolt kúraszerűen?
Tisztelt Doktornő! 2 évvel ezelőtt voltam terheléses EKG vizsgálaton, ahol semmilyen rendellenességet sem találtak. A doktornő akkor javasolta, hogy szedjek...
Infaktus gyanú?
Tisztelt Doktornő! 33 éves férfi vagyok. 2 éve mellkasi fájdalom miatt mentő vitt el az SBO-ra. Ott nem találtak semmit, túlhajszoltság, stressz,...
Szívinfarktus
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 28 éves vagyok. Nem nagyon szeretnék feleslegesen és nem a témával kapcsolatban írni, úgyhogy próbálok rövid lenni. 10 évvel ezelőtt...
Szívritmuszavar, infarktus vagy csak az...
Tisztelt Dr. Nő! Pánikbeteg 23 éves nő vagyok. Nagyon sokat szorongok és néha elég furcsa dolgok történnek velem. Mostanában a szívem egyik pillanatról a...