Szívelégtelenségre utaló jelek

Tisztelt Doktornő, 2019, 2020-ban volt szívkatéterezésem, ahol beépítésre került 1-1 sztent. Magasvérnyomásra szedek Coverx AS 5/1,25 mg 1/nap és Zillt 75mg 1/nap tablettát. Néhány napja jelentkező tüneteim alacsony pulzus szám ez ülő helyzetben 50 de éjszakai nyugalmi 45 ,enyhe szédülés, fejfájás, fáradékonyság. Ha lehajolok és utána felegyenesedem enyhe szédülés jelentkezik. A mellékelek egy nemrég készült laborvizsgálati eredményt. A labor értéknél az NT Pro BNP érték még a megadott értékén belül van, de magas. A kérdésem, hogy ezek a tünetek utalnak-e szívelégtelenségre vagy mi lehet az oka a tüneteknek? Üdvözlettel: Imre

Dr. Molnár Dóra válasza alacsonyabb pulzus szám témában

Kedves Kérdező! Sajnos a labor mellékletet nem látom.

Nem szívelégtelenségre utalnak a tünetek.

Holter vizsgálat javasolt a napi pulzus ingadozás megállapítására, gyógyszermósítás a lelet birtokában megoldhatja a problémát.

Megfelelő mennyiségű folyadék bevitel (kb. 2 L) is elengedhetetlen, a testhelyzet változtatással összefüggő szédülés kiküszöbölésére.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. május 06., 09:33; Megválaszolva: 2022. május 16., 21:09
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Szívinfarktus
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 28 éves vagyok. Nem nagyon szeretnék feleslegesen és nem a témával kapcsolatban írni, úgyhogy próbálok rövid lenni. 10...
Szívritmuszavar
COVID elleni oltás szívinfarktus...
Vérhigító szüneteltetés
Infarktusom volt?