Infaktus gyanú?

Tisztelt Doktornő! 33 éves férfi vagyok. 2 éve mellkasi fájdalom miatt mentő vitt el az SBO-ra. Ott nem találtak semmit, túlhajszoltság, stressz, kialvatlanságra fogták. Kardiológiai kivizsgálás is történt, terheléses ekg, ekg, ultrahang, ez mind mind negatív. Félévente járok kontrollra, ahol minden rendben volt eddig. Legutóbbi februárban történt, ahol szintén minden rendben volt. Múlthét szerdán mellkasi fájdalmam volt, akkor üzemorvoshoz lementem, aki ekg-t csinált, és mindent rendben talált, ő a melegre fogta a problémát. Szombaton is előfordult hasonló panasz, illetve máskor is volt erősebb szívverés érzés. Sajnos mivel hipochonder és pánikbeteg vagyok ez különösen megnehezíti a dolgom és az életem. Pánikbetegségem is van,mire Xanaot szedek (0,25mg) . Pánikrohamjaim is egyre gyakoribbak.. Tegnap és ma hajnalban kézzsibbadásra lettem figyelmes, olyan volt mint amikor sokáig rajta fekszik az ember, vagy amikor a láb elzsibbad, és ilyen tűszúrás szerű érzés volt, Mozgás hatására elmúlt. Gyomorszájnál is szúró jellegű panaszom van, de diagnosztizált refluxom van, ami eddig nyugalmi állapotban volt, így nem szedtem rá semmit. Ez a fájdalom főképp étkezés után jelentkezik. Szapora szívverés érzés megmaradt, néha néha előjön. 2 hete volt teljes vérképem, ott minden érték a megfelelő tartományban volt. A kérdésem az lenne, hogy Doktornő szerint a fent említett tüneteim lehetnek e infarktus jelei, előzményei-e? vagy Inkább a pánikbeteglésgnek tudható be, bár tudom, hogy diagnosztikai nem létezik, de a véleményére kíváncsi lennék. Vérnyomásom a normális értékben szokott mozogni, O2 szaturáció 96-98%. Megnyugtató válaszát előre is köszönöm Ui. csatolom a múltheti EKG-t.

Dr. Molnár Dóra válasza EKG témában

Kedves Kérdező, a tünetek és EKG alapján nem gondolok szívinfarktusra.

A pánik betegség erőteljesebb kezelése, akár pszichoterápiás kiegészítés hasznos lehet.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. július 05., 09:07; Megválaszolva: 2022. július 05., 19:27
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Szívelégtelenségre utaló jelek
Tisztelt Doktornő, 2019, 2020-ban volt szívkatéterezésem, ahol beépítésre került 1-1 sztent. Magasvérnyomásra szedek Coverx AS 5/1,25 mg 1/nap...
Szívinfarktus
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 28 éves vagyok. Nem nagyon szeretnék feleslegesen és nem a témával kapcsolatban írni, úgyhogy próbálok rövid lenni. 10...
Szívritmuszavar
COVID elleni oltás szívinfarktus...
Vérhigító szüneteltetés