Vérhigító szüneteltetés

Tisztelt Doktornő! Édesapámnak (70 éves, cukorbeteg, több stent lett már beültetve neki) béltükrözése esedékes. Mivel vérhigítót szed, a háziorvos azt tanácsolta neki, hogy elotte 5 nappal hagyja abba vérhigító szedését. Mivel aggódunk miatta, a kérdésem az lenne, hogy ennyi nap gyógyszerkihagyásnak van- e valamilyen kockázata, kell- e ettől tartani? Veszíthetnek- e a stentek a vér sűrűségének változásától hatékonyságukból, vagy lehet-e az erekben probléma? Van- e valami kiegészítő gyógyszer, vagy módszer, hogy ez idő alatt ne legyen gond? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vérrög képződés gátlása- vérzésveszély témában

Kedves Kérdező!

Sajnos ennyi adat ismeretében nem lehet korrekt választ adni.

A vastagbél tükrözés esetén valóban kell csökkenteni a "vérhígítás" mértékét, hogy mintavétel során nehogy nagyobb vérzés elkerülhető legyen. A beteget ismerő kardiológus tud a biztonságos gyógyszerelésről nyilatkozni, mert természetesen a koszorúerek védelme is fontos.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. február 18., 19:05; Megválaszolva: 2021. február 22., 23:14
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem
gyógyszer szedése
Ejekciós frakció javulása