Szedhető e együtt a két gyógyszer?

Tisztelt dr úr, dr nő! Kérdésem szedhető e együtt a Trombex 75 mg-os tabletta a z Esomeprasol sandoz 40 mg.os gyomornedv ellenálló tablettával? Ui. a háziorvosom azt mondja nem, mert az esomeprasol sandoz gátolja a Trombex felszívodását. A Trombexet azért szedem, mert szívinfartuson volt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza gyógyszeres kezelés témában

Kedves Kérdező! Ne egyszerre vegye be a vérrög képződést gátló és a gyomorsav képződést csökkentő gyógyszert, de a gasztroenterológussal is egyeztessen, hogy meddig kell egyáltalán ezt a gyógyszert szednie. Sokféle gyomorsav képződést gátló szer van forgalomban, lehet, hogy változtatni fog. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. szeptember 23., 11:24; Megválaszolva: 2014. szeptember 26., 13:57
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Szívritmuszavar
COVID elleni oltás szívinfarktus...
Vérhigító szüneteltetés
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem