• Gyerekkori szívműtéttel búvárkodni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, 21 éves vagyok, 3 éves koromban fallot tetralógiával műtöttek, gyógyszert nem szedek, műtétből visszamaradt egészségügyi problémám nincsen. Évente járok kontrollra, a múlt héten került sor állapotfelmérésre, terheléstesztre, ahol semmi korlátozás nem született a tevékenységeimet illetően. Rendszeresen futok, szaunázok, edzek konditeremben nehéz súlyokkal, szabadidőmben megterhelő fizikai munkákat végzek. Új sportolási, kikapcsolódási lehetőség ütötte fel a figyelmem, ez pedig az amatőr búvárkodás. A tanfolyam elkezdésének feltétele az orvosi konzultáció háziorvosommal, szakorvosommal, mivel a jövő év elején szándékozom elkezdeni a tanfolyamot, így csak érdeklődnék, hogy mire számíthatok, kizáró ok lehet e ez az én esetemben? A múltheti terhelésteszt után azt mondta a kardiológusom, hogy lényegében egészséges vagyok, nincs magas vérnyomásom, keringési rendellenességem, vagy egyéb panaszom, fizikai terhelést jól bírom. Kíváncsi lennék az Ön véleményére így látatlanban is. Sajnos a háziorvosomhoz ritkán jutok el, ezért is teszem fel itt a kérdésem. Beleélhetem e magam és a gyerekkori szívműtétem nem érint hátrányosan az újabb tevékenységemet illetően? válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bene Orsolya válasza a búvárkodás témában

        Kedves kérdező! Mindenképpen kizárandó a reziduális (visszamaradt) shunt, szűkület, valamint a keringést megterhelő ritmuszavarok, ha ilyesmi nem áll fenn, és jó a terhelési kapacitás, valószínűleg mehet a búvárkodás. Egy ajánlás szerint javasolt még kizárni a műtét után esetlegesen kialakuló mellhártya-összenövéseket is, mivel ezek pl. emelkedés során tüdősérüléshez vezethetnek, lehet, hogy érdemes mellkasi sebésszel, szívsebésszel is konzultálni.


        Kérdés: 2011. október 23., 21:32; Megválaszolva: 2011. október 25., 14:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
        Anyukám cukorbeteg, 4-szer ad be inzulint.Hétfőn szívkatéterezésre kell mennünk, mert a szív koszorúerei beszűkültek,nagyon elmeszesedtek.AZT szeretném tudni,hogy reggel beadhatja-e az inzulint és reggelizhet-e vagy éhgyomorra kell mennie.A...
        Tisztelt Doktornő! Állapotom megítélésében szeretném segítségét kérni, rosszullét, elgyengülés után júliusban sürgősségi ellátás keretében kardiológiai vizsgálaton szívelégtelenséget állapítottak meg. Megelőző időszakban...
        Üdvözlöm. Régóta van panaszom. Fekvő helyzetben sohasem éjjel szívdobogás érzésem van rövid ideig tart (néhány össze vissza ütés)de gyakran pár percenként.Ez előtt a tünetek előtt főleg a jobb oldalamra forduláskor ritkán...
        Tisztelt Címzett! Arra kérném tisztelettel, hogy adjon útbaigazítást mi tévő legyek, hova tovább, mire gyanakszik, mit kéne még kivizsgáltatni (Kardiológia? ; Endokrinológia? ; Neurológia? ; vagy egyéb? ). Őszintén, szólva, este már nem...
        Kedves Doktornő/Doktor Úr? Már közel három éve pánikbeteg vagyok. Több, mint másfél évig szedtem a Cipralexet és Frontint, amitől jobb lett a közérzetem és elmúltak a rohamok. Sajnos a munkahelyem miatt egy nagyon erős időszakon voltam...