Búvárkodás tüdőembólia után

Tavaly augusztusban tüdőembóliával kerültem kórházba. Azóta minden tesztem negatív lett, az okára nem jöttek rá. A hajlamvizsgálat is negatív lett. Kérdésem azzal kapcsolatos lenne, hogy mennyire rizikós számomra egy közeljövőbeli repülőgépes utazás (max. 2 óra) illetve búvárkodás (a vérhigítót még szedem) . Előre is köszönöm a választ!

Dr. Szanyi Andrea válasza búvárkodás témában

Kedves Kérdező!

A két órás repülőút nem jelent kockázatot. Minden utazás alatt javasolt a lábak 1-2 óránkénti mozgatása. A búvárkodás véralvadásra nem fejt ki káros hatást, de önmagában megvannak a veszélyei. Ha csak a vízfelszín alatti lemerülés történik, az nem jelent egészségügyi kockázatot. A mélytengeri búvárkodás komoly felkészültséget kíván.

Kérdés: 2011. május 16., 15:25; Megválaszolva: 2011. május 17., 18:23
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Veralvadas
Vérszegénység jelei
Szénhidrát és fehérje szedése
Vérképben eltérések
Veszélyes ez az eltérés?
Tisztelt Doktornő! Lehet, hogy bagatel dolog, de mivel erős hipochonder vagyok ezért rákérdezek. Az SM terápiája miatt félévente csinálnak nekem...