Búvárkodás tüdőembólia után

Tavaly augusztusban tüdőembóliával kerültem kórházba. Azóta minden tesztem negatív lett, az okára nem jöttek rá. A hajlamvizsgálat is negatív lett. Kérdésem azzal kapcsolatos lenne, hogy, mennyire rizikós számomra egy közeljövőbeli repülőgépes utazás (max. 2 óra) illetve búvárkodás (a vérhigítót még szedem). Előre is köszönöm a választ!

Dr. Szanyi Andrea válasza búvárkodás témában

Kedves Kérdező! A két órás repülőút nem jelent kockázatot. Minden utazás alatt javasolt a lábak 1-2 óránkénti mozgatása. A búvárkodás véralvadásra nem fejt ki káros hatást, de önmagában megvannak a veszélyei. Ha csak a vízfelszín alatti lemerülés történik, az nem jelent egészségügyi kockázatot. A mélytengeri búvárkodás komoly felkészültséget kíván.

Megválaszolva: 2011. május 17.

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

Gyerekkori szívműtéttel búvárkodni?
Tisztelt Doktornő, 21 éves vagyok, 3 éves koromban fallot tetralógiával műtöttek, gyógyszert nem szedek, műtétből visszamaradt egészségügyi problémám...
Búvárkodás
Tisztelt Papp Júlia, -6, 5 dioptriás szemüveget hordok, más probléma a szememmel nincs. Búvárkodni szeretnék. A víz alatti nyomás veszélyt jelent a...
Kellemetlen izzadtság
Tiszteletem. Az a problémám, hogy izzadáskor erősebb trágya-szag érezhető. Az lenne a kérdésem, hogy mit lehetne ezzel tenni? . Mert már több fajta szerrel...
Alacsony Feriitin és Vas szint
Tisztelt Doktornő! 45 éves, heti rendszerességgel sportoló nő vagyok. (futás, súlyzós edzés) Évente járok vérvételre, szűrés céljából. Alacsony Ferritin...
2 éves gyermek itp
Nyirokcsomó duzzanat, Hőemelkedés...