• Mi lehet a baj, mi a teendő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egyre rosszabbul érzem magam de nem tudom hogy a panaszokat mi okozza és össze függenek-e egymással. Panaszaim: Nagyon gyenge és fáradékony vagyok, minden mozgás kifáraszt, köhögtet. Szorító érzés van a nyakamban, a fejem fáj, lüktet, az arcom nagyon piros, szemeim dagadtak. Időnként beszédzavaraim is vannak. Nehezen kapok levegőt, fulladok.Hasi puffadtság érzésem van. Mellkasi panaszaim is vannak, gyakran éjszaka is, ami általában Nitromint spray használata után megszűnik.Szapora, össze-vissza verő szívdobogás érzésem van, a vérnyomásom jelenleg Tensoval vérnyomásmérővel mérve-/ nem csuklós/ 145/100, pulzus szintén 100. Korábban már volt infarktusom de az másféleképp jelentkezett bár egyes tünetek hasonlóak. TAJ kártyám érvénytelen, így azt sem tudom hogy az orvosi ellátásért fizetnem kell-e, illettve egyáltalán szükséges-e, vagy elmúlnak maguktól a tünetek? Válaszát előre is köszönöm,

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Ezek a panaszok megfelelhetnek koszorúér-betegségnek, főleg, ha korábban volt infarktusa, de hasonló panaszokat okozhat vérnyomás-kiugrás is. Mindenképpen rendszeres orvosi kontroll javasolt, nem kellene elhanyagolni ezeket a tüneteket, maguktól nem fognak elmúlni. A biztosítását jó lenne mielőbb rendezni, ez akkor is megoldható, ha nincs munkaviszonya, erről az OEP ill. az APEH tud pontosabb felvilágosítást adni, próbálok linkelni egy összefoglalót: http://www.apeh.hu/regiok/deldunantul/helyihirek/eujarulek_2011.html


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 28., 16:13; Megválaszolva: 2011. május 31., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés